Τετάρτη 15 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Θλιβερή «πρωτιά» η εξαίρεση από τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή

Για θλιβερή «πρωτιά» καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου Νεάπολης - Συκεών η «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τον περιλάβει στους πέντε δήμους πανελλαδικά όπου για άλλη μια χρονιά δεν θα λειτουργήσει η δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική διαχρονικά, όλων των κυβερνήσεων, αλλά και της διοίκησης του δήμου στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στη δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Σημειώνει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που τη θεσμοθέτησε χωρίς τους αναγκαίους όρους ουσιαστικής εφαρμογής της (χωρίς χρηματοδότηση, υποδομές, διορισμούς κ.ά.) και της σημερινής κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει στην ίδια ρότα.

Οπως καταγγέλλει, ο λόγος που δεν θα εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή στο δήμο Νεάπολης - Συκεών είναι «οι μεγάλες ελλείψεις σχολικών αιθουσών». Επίσης τονίζει ότι «και από αυτές που υπάρχουν πολλές λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, αφού στην ουσία δεν είναι σχολικές αίθουσες αλλά νοικιασμένα μαγαζιά, χωρίς αυλή και εντελώς ακατάλληλες».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί μεταξύ άλλων:

Να παρθούν με ευθύνη της κυβέρνησης όλα τα αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο δήμο.

Σύγχρονη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, που να εξασφαλίζει τους αναγκαίους χώρους - αίθουσες και αυλές - για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών. Δέσμευση χώρων και χρηματοδότηση για την ανέγερση νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας και τραπεζοκόμων. 15 παιδιά ανά τμήμα.

Αύξηση των κονδυλίων που θα δοθούν στις Σχολικές Επιτροπές ώστε να υλοποιηθεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή με σύγχρονους όρους.

Να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος καταλληλότητας των σχολείων και Παιδικών - Βρεφικών Σταθμών και να εκπονηθεί ταχύτατα πρόγραμμα επισκευών και άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων.

Καταγγελία από την ΟΓΕ

Την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής σε πέντε μεγάλους δήμους της χώρας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σημειώνοντας ότι είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής της ΝΔ όσο και της χτεσινής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εξασφάλισαν την απαραίτητη χρηματοδότηση για τις αναγκαίες υποδομές.

Η ΟΓΕ καταγγέλλει επίσης την πολιτική δημοτικών αρχών που «όχι μόνο δεν διεκδικούν την αναγκαία χρηματοδότηση από το κράτος, αλλά στοιβάζουν τα παιδιά μας σε προκάτ και κοντέινερ μέσα στα σχολικά προαύλια (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων). Κλείνουν βιβλιοθήκες, εργαστήρια πληροφορικής, αίθουσες εκδηλώσεων των Δημοτικών για να βρουν μια σπιθαμή γης και να λειτουργήσουν όπως - όπως τα νηπιαγωγεία σε τμήματα των 25 παιδιών, χωρίς τις απαραίτητες παιδαγωγικές προϋποθέσεις. Μετακινούν παιδιά από σχολείο σε σχολείο μακριά από τη γειτονιά τους».

Και η ΟΓΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Δεν ανεχόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις από αυτό που είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τα παιδιά μας! Η Προσχολική Αγωγή είναι ανάγκη για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη του κάθε παιδιού. Γι' αυτό και πρέπει να είναι υποχρέωση του κράτους και να παρέχεται ποιοτικά, δωρεάν και ενιαία σε όλα τα παιδιά σε σύγχρονα, ασφαλή κτίρια, από επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ