Πέμπτη 16 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1 - ΠΛΕΪ ΟΦ
Χαμογέλασαν εκτός έδρας οι «αιώνιοι»

Εκτός έδρας νίκες σημείωσαν χτες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με αντιπάλους τον ΟΦΗ και τον Αρη αντίστοιχα, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1. Μια «στροφή» πριν από το τέλος της διαδικασίας, και οι δύο «αιώνιοι», ο καθένας για τους δικούς του λόγους, κατάφεραν να χαμογελάσουν.

Ανάκαμψη ενόψει συνέχειας

Στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός, αν και αγωνιζόμενος με αρκετές αλλαγές βασικών, δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 3-1 τον ΟΦΗ. Ετσι, περιμένοντας και την τυπική τους «στέψη», οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας «ρέφαραν» σε ψυχολογικό επίπεδο την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, κάτι που χρειάζονταν ενόψει των προσεχών αναμετρήσεων με την ΑΕΚ (για τα πλέι οφ αλλά και για τον τελικό του Κυπέλλου) και με τη Γουλβς για το Εuropa League. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλύτερο ρυθμό από τους Κρητικούς και «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος με τα γκολ των Φορτούνη (10' πέναλτι) και Ραντζέλοβιτς (28'), οι οποίοι ήταν συνολικά από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού. Ο πρώτος πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 61', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Δεληγιαννίδης με το «γκολ της τιμής» για τον ΟΦΗ στις καθυστερήσεις.

Με φρεσκάδα, κίνηση και ...φωνές

Σημαντικό «διπλό» για λόγους ψυχολογίας πήρε και ο Παναθηναϊκός, νικώντας 1-0 τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν με πολλούς νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες τους, οι οποίοι μπόλιασαν την ομάδα με διάθεση και ενέργεια. Τη νίκη έδωσε ο Κολοβός στο 75', ενώ είχαν προηγηθεί πολλές χαμένες ευκαιρίες. Μεγαλύτερη ευκαιρία του Αρη για γκολ ήταν όταν κέρδισε πέναλτι στο 39', με τον Φετφατζίδη όμως να νικιέται από τον Ξενόπουλο. Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Βρέσκας έδωσε και νέο πέναλτι στους γηπεδούχους, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Παναθηναϊκού, μετά από χρήση VAR όμως η απόφαση αναιρέθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ