Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
29o ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
Οδηγίες για τους κατασκηνωτές

Οπως είναι λογικό, το φετινό Διήμερο θα είναι αρκετά διαφορετικό, παίρνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες. Η ΚΝΕ, με τη συμβολή ομάδας ειδικών επιστημόνων, έχει συντάξει υγειονομικό πρωτόκολλο με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της υγείας των κατασκηνωτών. Εχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρχει στον χώρο της κατασκήνωσης όλη η υποδομή που απαιτείται.

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από τις Οργανώσεις Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας εργάστηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες πυρετωδώς, για να προετοιμαστεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει την κατασκήνωση του Διημέρου και να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία των κατασκηνωτών.

Αναλυτικά, κάθε κατασκηνωτής πρέπει να γνωρίζει ότι:

  • Στο χώρο θα υπάρχει ιατρείο και ομάδα γιατρών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, με γνώση και εξειδίκευση σε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού.
  • Για προληπτικούς λόγους δεν θα συμμετάσχουν όσοι, με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή συγκατοικούν με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Προφανώς, όσοι εμφανίσουν τυχόν συμπτώματα του κορονοϊού (όπως πυρετό, βήχα κ.λπ.) δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν.
  • Στις μετακινήσεις που θα γίνουν με τα πούλμαν θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και, ακολουθώντας τις οδηγίες, η πληρότητα δεν θα ξεπερνά τον επιτρεπόμενο αριθμό ανά λεωφορείο. Κατά την επιβίβαση στα πούλμαν και κατά την άφιξη θα πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση σε όλους τους συμμετέχοντες.
  • Σε κάθε σκηνή πρέπει να βρίσκεται ο προβλεπόμενος αριθμός ατόμων και να αερίζονται συχνά και τις βραδινές ώρες. Ολοι οι κατασκηνωτές θα στήσουν τις σκηνές τους στους χώρους που θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι του χώρου. Θα τηρηθούν οι αποστάσεις.
  • Σε όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Διημέρου, τα μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ με αίσθημα ευθύνης και πειθαρχίας θα φροντίσουν να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ παράλληλα, συνιστάται και η χρήση μάσκας.
  • Μάσκες θα διατίθενται και στον χώρο του Διημέρου.
  • Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εστίαση των κατασκηνωτών, θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού, ενώ οι σύντροφοι που θα έχουν ευθύνη στον συγκεκριμένο τομέα θα είναι εφοδιασμένοι με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Δεν επιτρέπεται να καταναλώνονται από κοινού τρόφιμα και ποτά κ.λπ. Ο κάθε κατασκηνωτής βοηθά τα συνεργεία καθαριότητας, μαζεύοντας και πετώντας το τραπεζομάντιλο μαζί με όλα τα σκουπίδια από το τραπέζι του μόλις τελειώσει το φαγητό.
  • Ο χώρος της κατασκήνωσης θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων της ατομικής υγιεινής. Ενδεικτικά, έχει εξασφαλιστεί επιπλέον υποδομή για τουαλέτες που θα καθαρίζονται συχνά από ειδικό συνεργείο με τα κατάλληλα απολυμαντικά μέσα. Θα υπάρχουν σε πολλά σημεία της κατασκήνωσης χώροι με σαπούνι και απολυμαντικό. Θα υπάρχουν αυξημένες ομάδες καθαριότητας, με σκοπό τον σχολαστικό και τακτικό καθαρισμό όλων των χώρων, των επιφανειών κ.λπ.
  • Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από συγκεκριμένα σημεία - δύο ξύλινες γέφυρες. Το βραδινό μπάνιο δεν επιτρέπεται. Το ρυάκι που υπάρχει στον χώρο δεν έχει πόσιμο νερό, δεν προσφέρεται για κολύμπι και θα είναι περιφραγμένο. Οσοι επιθυμούν να επισκεφθούν την παραλία συνιστάται να έχουν μαζί τους τις δικές τους ομπρέλες θαλάσσης.
  • Ο κάθε κατασκηνωτής φροντίζει για την ατομική του υγιεινή και προστασία. Εχει μαζί του υποχρεωτικά μάσκα, αντισηπτικό, αντικουνουπικό, κατάλληλο ρουχισμό, πιθανή φαρμακευτική αγωγή. Παίρνει όλα τα μέτρα προστασίας από τον ήλιο (καπέλο - αντηλιακό - πολλά νερά κ.λπ.).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρούσματα κορονοϊού σε παιδική κατασκήνωση (2021-07-27 00:00:00.0)
Η δύναμη της συλλογικότητας και της οργάνωσης (2021-07-13 00:00:00.0)
Το Διήμερο της ΚΝΕ αναβαθμίζει τους χώρους απ' όπου περνάει (2021-07-10 00:00:00.0)
Υποδειγματική διοργάνωση με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (2020-07-18 00:00:00.0)
«Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!» (2020-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ