Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χρέος ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Οι δυο πρωταγωνιστές του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γνωρίζουν πολύ καλά, παρά το καλπονοθευτικό-ληστρικό σύστημα, ότι κανένας τους δε θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η αντιλαϊκή τους πολιτική είναι σε τέτοιο βαθμό πια αντιληπτή, που διαισθάνονται το λαϊκό ράπισμα. Γι' αυτό και δεν τολμά κανένας τους ν' αραδιάσει κανένα πρόγραμμα, όσο μικρό, λιτό και αν είναι. Για τον λόγο αυτό το έριξαν και στον Γρυλλάκη και στη διαπλεκόμενη λασπολογία, και είναι διπλός ο λόγος. Τους χρειάζεται, τον απληροφόρητο και εγκλωβισμένο στον δικομματισμό λαό, να τον παραπλανήσουν και από τα προβλήματά του και από τα δεσμά-πλοκάμια και από τη δυστυχία που του ετοιμάζουν.

Για να κρύψουν δε το φρικτό πολιτικό τους πρόσωπο οι νεοεπάρατοι ΠΑΣΟΚικοί, προβάλλουν το δήθεν ανταγωνισμό με τη ΝΔ σε δευτερεύοντα ανούσια ζητήματα, ενώ κάνουν την πάπια και τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για τα κύρια, όπου συμφωνούν. Απλώς, ανταγωνίζονται ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Τα κόμματα αυτά ξέρουν τι τους περιμένει καθώς δεν έχουν περιθώρια να κρύβονται. Γιατί το κεφάλαιο έχει στα χέρια το καμτσίκι και το προτείνει απειλητικά στους λακέδες του δικομματισμού για να μην ξεφύγουν από τη ρότα τους.

Διά ταύτα: Χρέος σε μας τους κομμουνιστές, οπαδούς και φίλους του Κόμματος, σε όλη την ΚΝΕ, σε κάθε τίμιο εργάτη, αγρότη, νοικοκύρη-νοικοκυρά, που βλέπουμε πού μας οδηγεί η αντιλαϊκή αυτή πολιτική, είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να ξεσηκώσουμε σε συμμετοχή όλο το λαό στα τόσα προβλήματά του σε αγώνες. Ακόμα να μην αφήσουμε ήσυχους και αυτούς που κλείνονται στο σπιτάκι τους. Αν δε θέλουν να συμμετέχουν στους αγώνες, αλλά βλέπουν τι περιμένει κι αυτούς, ας τους δώσουμε να καταλάβουν πως δεν είναι άχρηστοι τελείως. Εχουν ένα κρυφό όπλο στα χέρια τους πολύ αποτελεσματικό: Την ψήφο τους. Μ' αυτήν μπορούν να θερίσουν πόδια και καρέκλες του δικομματισμού, ψηφίζοντας ΚΚΕ.

Θα είναι πολύ σημαντικό να τους δώσουμε το πρώτο μάθημα, στις δημοτικές εκλογές. Εμπρός. Ο καθένας, όπου βρίσκεται και όπου μπορεί.

Κωνσταντίνος Κοντογιαννόπουλος

Μεταμόρφωση Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ