Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ

Ενθουσιασμός, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν προχτές Κυριακή, με την εκλογή του νέου καθοδηγητικού οργάνου της ΚΝΕ. Από την έναρξη της προσυνεδριακής συζήτησης, η ΚΝΕ είχε τονίσει ότι το 8ο Συνέδριό της αποτελεί σταθμό στην προσπάθειά της να γίνεται συνεχώς πιο ικανή, ώστε να συμβάλει στο πλευρό του ΚΚΕ για την οικοδόμηση του μεγάλου λαϊκού μετώπου. Αυτό ακριβώς, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο οι τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου.

Μέσα σ' αυτό το ζεστό, συντροφικό κι ενθουσιώδες κλίμα, οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου, ανέπτυξαν τον πλούσιο προβληματισμό τους, μετέφεραν την εμπειρία τους από την αγωνιστική, πρωτοπόρα δράση της Οργάνωσης τα προηγούμενα χρόνια και κατέληξαν με ομοψυχία σε σημαντικότατες αποφάσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου μίλησε στο Συνέδριο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα (εκτενή αποσπάσματα δημοσιεύουμε σήμερα), ενώ ακολούθησε το κλείσιμο των εργασιών του πρώτου θέματος από τον Γραμματέα του απερχόμενου ΚΣ, Νίκο Σοφιανό. Η εισήγηση και το κλείσιμο ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους αντιπροσώπους.

Την Κυριακή, οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με τη συζήτηση πάνω στο κείμενο της απόφασης, το οποίο και εγκρίθηκε, ενώ αργότερα ακολούθησε η συζήτηση για την εκλογή του νέου οργάνου.


Από το Συνέδριο εκλέχτηκε νέο Κεντρικό Συμβούλιο αποτελούμενο από 59 μέλη. Στην πρώτη σύνοδό του, το ΚΣ εξέλεξε ομόφωνα Γραμματέα τον Θέμη Γκιώνη, καθώς και το Γραφείο του, αποτελούμενο από τους: Καλύβα Γιώργο, Καπέτη Θεανώ, Κούρο Νίκο, Μαρινάκη Αλέκο, Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, Παπαδάκη Κώστα, Παπασταύρου Κύριλλο, Πέτσα Μάκη, Πρωτούλη Γιάννη, Τασούλα Βασίλη, Τσαντή Χρήστο και Χαλβατζή Αλέκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ