Τετάρτη 22 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Νέες κόντρες στα μεθεόρτια της αναβολής

Εντονα αντιδρά ο Ολυμπιακός στην αναβολή του τελικού

Eurokinissi

Εντονα αντιδρά ο Ολυμπιακός στην αναβολή του τελικού
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού (ήταν προγραμματισμένος για τις 26 Ιούλη στο γήπεδο της Ριζούπολης), η οποία αποφασίστηκε από την UEFA μετά το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες. Το θέμα διατηρεί «ζεστό» κυρίως ο Ολυμπιακός, που εξαρχής ήταν αντίθετος με την έδρα που είχε επιλεγεί, αλλά και με την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού, και χτες επανήλθε με δύο ακόμα κινήσεις.

«Ερυθρόλευκες» επιστολές σε UEFA και ΑΕΚ

Αρχικά ο Ολυμπιακός απευθύνθηκε μέσω επιστολής στην UEFA για το θέμα του τελικού και όλα όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες. Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι ενημερώθηκαν από τον Τύπο για την αναβολή του τελικού, πριν εκδοθεί η ανακοίνωση της ΕΠΟ, και ζητούν την παρέμβαση της UEFA για μια σειρά από λόγους.

Το βασικό που θέτει ο Ολυμπιακός είναι να μη γίνει ο ο αγώνας τέλη Αυγούστου, όπως ακούγεται έντονα, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει «αλλοίωση της διοργάνωσης» όπως υποστηρίζει, υπό την έννοια ότι μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει τα ρόστερ των δύο φιναλίστ. Τονίζει επίσης ότι έτσι θα αλλάξει η όλη φιλοσοφία του αγώνα, καθώς θα μοιάζει με φιλικό προετοιμασίας, απ' αυτά που γίνονται στην έναρξη της χρονιάς, και όχι με τον αγώνα που ολοκληρώνει τη σεζόν, όπως παραδοσιακά συμβαίνει.

Παράλληλα η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε και δεύτερη επιστολή, στην ΠΑΕ ΑΕΚ, καλώντας την να ενημερώσει αν επιθυμεί να αγωνιστεί στις 26 Ιούλη, ημερομηνία που είχε οριστεί για τον τελικό, και επισημαίνοντας ότι περιμένει άμεση απάντηση της «Ενωσης» στο συγκεκριμένο κάλεσμα.

Η απάντηση της ΑΕΚ

Στην επιστολή των «ερυθρολεύκων» απάντησε η ΠΑΕ ΑΕΚ με δική της, στην οποία δηλώνει πρόθυμη να αγωνιστεί, ωστόσο διευκρινίζει πως αυτό θα το καθορίσει η διοργανώτρια αρχή. «Είναι αυτονόητο ότι θα αγωνιστούμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο μετέχουμε για πέμπτη διαδοχική φορά, σεβόμενοι, όπως από την αρχή κάναμε, την απόφαση που θα λάβει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία - σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει - είναι η διοργανώτρια αρχή του θεσμού», αναφέρεται στην επιστολή της «Ενωσης».

Βολές Περιφέρειας Αττικής κατά ΓΣ Απόλλων

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής με την οποία καταφέρεται εναντίον του ΓΣ Απόλλων, που σύμφωνα με την πρώτη αρνήθηκε να διεξαχθεί επανέλεγχος στο γήπεδο της Ριζούπολης χτες. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι άνθρωποι του Απόλλωνα κράτησαν κλειστό το γήπεδο επικαλούμενοι διακοπές, μετά και την απόφαση για αναβολή του τελικού από την ΕΠΟ. Σημειωτέον, ο επανέλεγχος ουσιαστικά προγραμματίστηκε μετά από εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη βδομάδα η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής είχε δώσει το «πράσινο φως» για τη Ριζούπολη ως έδρα του τελικού.

Ζητάει τον τελικό η ΕΠΣ Ηρακλείου

Στο θέμα ενεπλάκη και η ΕΠΣ Ηρακλείου, ζητώντας μέσω επιστολής στην ΕΠΟ να αναλάβει τη διοργάνωση του τελικού με έδρα το Παγκρήτιο, ως λύση στα θέματα που έχουν ανακύψει με τη Ριζούπολη. Η ΕΠΣΗ επικαλείται τη διοργάνωση επιτυχημένων αθλητικών εκδηλώσεων στο παρελθόν, τα χαμηλά ποσοστά διάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηρακλείου στο αίτημά της.

Αντίδραση της «Cosmote» στην αναβολή

Στο «χορό» των αντιδράσεων στην αναβολή του τελικού μπήκε χτες και το συνδρομητικό κανάλι της «Cosmote» που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης. Σε επιστολή του στην ΕΠΟ εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της Ομοσπονδίας να μεταθέσει τον τελικό, και μάλιστα τέσσερις μόλις μέρες πριν από τη διεξαγωγή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ