Παρασκευή 24 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΣΓΜΕ
«Να αποκατασταθεί η αδικία για την κατανομή θέσεων»

«Να αποκατασταθεί η αδικία για την κατανομή θέσεων στα Πανεπιστήμια» ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), αναφερόμενη στο ζήτημα που έχει προκύψει από το διαχωρισμό σε παλιούς και νέους υποψήφιους σε όλα τα πεδία προσανατολισμού. Η ΑΣΓΜΕ, καλώντας το υπουργείο να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει λύση σε ένα θέμα που αφορά χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, σημειώνει:

«Οσο οι κυβερνήσεις, με τους αντιεκπαιδευτικούς τους νόμους, επιμένουν στην κατεύθυνση ενός συστήματος εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση πιο ανταγωνιστικού, πιο σκληρού για τους μαθητές και πιο ακριβού για τους γονείς, όσο το Λύκειο γίνεται εξετασιοκεντρικό, τόσο θα οξύνονται και θα αυξάνονται οι αδικίες και τα προβλήματα».

Η ΑΣΓΜΕ απαιτεί εδώ και τώρα: Την πλήρη αποσύνδεση του Λυκείου από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να αποκτήσει το Λύκειο τον μορφωτικό και παιδαγωγικό του ρόλο ως υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης γενικής παιδείας. Ζητά επίσης δικαίωμα κατοχύρωσης βαθμολογίας των μαθητών, δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης και την απεριόριστη επανάληψη της διαδικασίας των εξετάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ