Τετάρτη 29 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή προχώρησε χτες το απόγευμα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Βύρων», την ώρα που εξελισσόταν η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Από εκεί, τα μέλη του σωματείου κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά το απαράδεκτο νομοθέτημα «με το οποίο επιχειρείται ο ενταφιασμός του παιδαγωγικού ρόλου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία».

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής και εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, η αντιπρόεδρος του «Βύρωνα» Σ. Καπερνάρου και ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΙΕ στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Μ. Σαβοριανάκης, αναδεικνύοντας τις συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα και τον παιδαγωγικό ρόλο του ιδιωτικού εκπαιδευτικού, τόνισαν πως ο αγώνας θα συνεχιστεί για να ακυρωθούν αυτοί οι σχεδιασμοί στην πράξη, δηλώνοντας σε ετοιμότητα και με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, Ανδ. Καργόπουλος, σημείωσε απευθυνόμενους στους συγκεντρωμένους ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και είναι ενιαίος, καθώς οι αλλαγές στα ιδιωτικά σχολεία αποτελούν και προπομπό για διαφοροποιημένα ευέλικτα προγράμματα, για επιβολή της «αξιολόγησης» και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο δημόσιο σχολείο.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης πραγματοποίησε χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ