Πέμπτη 30 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο κοινός αγώνας έφερε αποτέλεσμα προς όφελος μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με σχολικό συγκρότημα στην Κάτω Τούμπα

«Η αγωνιστική επιμονή μαζί με την ενιαία δράση έφερε τελικά το επιθυμητό και δίκαιο αποτέλεσμα», δηλώνει η Ενωση Γονέων Μαθητών Δ' Διαμερίσματος Δήμου Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποστηρίζεται πως «λύση στο θέμα που είχε ανακύψει με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Κλεάνθους στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης έδωσε με παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας».

Οπως σημειώνουν οι γονείς, «όταν στα τέλη Γενάρη μάθαμε ότι ήδη "έτρεχε" ένας διαγωνισμός για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων της Κλεάνθους με απαράδεκτους όρους για τη λειτουργία των σχολείων, οργανώσαμε την αντίδρασή μας.

Η Ενωση Γονέων Μαθητών Τούμπας μαζί με τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές και τη Δ' ΕΛΜΕ, οργανώσαμε κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις. Οι αρχικές απαντήσεις ήταν αρνητικές και απαξιωτικές από όλους τους αρμόδιους. Ωστόσο, η αγωνιστική επιμονή μαζί με την ενιαία δράση έφερε τελικά το επιθυμητό και δίκαιο αποτέλεσμα.

Τώρα, όλοι αυτοί που ήταν απέναντί μας, μας λένε πως αυτοί έλυσαν το πρόβλημα. Εάν αυτό πιστεύουν, δεν θα τους το αρνηθούμε. Οι περισσότεροι όμως από 500 γονείς που υπέγραψαν το κείμενο των κινητοποιήσεων, οι εκατοντάδες μαθητές που βρέθηκαν στην κινητοποίηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οι δεκάδες καθηγητές που μπήκαν μπροστά, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η δική τους δράση προκάλεσε αυτήν τη λύση. Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα σε ετοιμότητα για να ελέγχουμε την πορεία των έργων».

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Ο κ. Τζιτζικώστας παρενέβη, σε συνεργασία και συνεννόηση τόσο με το δήμο Θεσσαλονίκης, όσο και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να υλοποιηθεί το έργο, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος απώλειας της ευρωπαϊκής χρηματοδότησής του, αλλά και χωρίς να επηρεαστεί η σχολική καθημερινότητα, όπως ζητούσαν οι γονείς των μαθητών». Ως εκ τούτου οι παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα θα γίνουν μόνο στη διάρκεια των θερινών μηνών, όταν δεν γίνονται μαθήματα.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται 5 σχολεία με περίπου 900 μαθητές. Τον περασμένο Γενάρη γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές βρίσκονταν σε διαρκείς κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην πρόταση της διοίκησης του δήμου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για το κλείσιμο των σχολείων και διασπορά των μαθητών σε 14 άλλα σχολικά κτίρια της ευρύτερης περιοχής για περίπου δύο χρόνια προκειμένου να γίνουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Στα μέσα Φλεβάρη, ο αγώνας τους δικαιώθηκε, όταν ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους αντιδημάρχους κατά τη διάρκεια κινητοποίησης μαθητών και γονιών στο δημαρχιακό μέγαρο πως η διοίκηση του δήμου αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους και την επαναπροκήρυξη του έργου με νέους όρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ