Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ ΛΙΘΟΣΩΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Απαιτούν να γίνουν άμεσα έργα ύδρευσης και πυροπροστασίας

Υπόμνημα των κατοίκων του οικισμού Πευκοδάσος Λιθοσωρός του δήμου Χαλκιδέων σχετικά με τα προβλήματα ύδρευσης και πυροπροστασίας που αντιμετωπίζουν, κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου.

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημά τους, που συντάχθηκε μετά από Γενική Συνέλευση του τοπικού Συλλόγου, οι κάτοικοι του οικισμού σημειώνουν ότι εδώ και 25 χρόνια αντιμετωπίζουν συχνές και πολύωρες διακοπές νερού εξαιτίας του απαρχαιωμένου και προβληματικού δικτύου. Τονίζουν επίσης την απαίτησή τους για αντικατάσταση του δικτύου, ενός έργου ζωτικής λαϊκής προτεραιότητας που χρόνια τώρα προσκρούει στη μη επιλεξιμότητα και το κόστος, καθώς και το δικαίωμά τους στην πρόσβαση σε φθηνό και ποιοτικό νερό.

Επίσης αναφέρουν ότι η περιοχή Αλκυονίδες - Πευκοδάσος - Λιθοσωρός είναι καταπράσινη και το καλοκαίρι ζουν με το φόβο μιας πιθανής πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο αυτό οι κάτοικοι απαιτούν μέτρα πυροπροστασίας όπως η τοποθέτηση κρουνών και υδατοδεξαμενών, ασφαλτοστρώσεις και αντιπυρικές ζώνες, προσβάσιμους δρόμους για τα πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, αποψίλωση και καθαρισμό των δρόμων, διαμόρφωση οδών μαζικής διαφυγής, κάδους και τακτική αποκομιδή σκουπιδιών, καθώς και εκτίμηση των κινδύνων της περιοχής και σχεδιασμό αντιμετώπισής τους, τονίζοντας ότι τα έργα αυτά θα πρέπει να γίνουν με κρατική χρηματοδότηση και χωρίς μετακύλιση των εξόδων στους ίδιους με έμμεσους, άμεσους φόρους ή άλλους τρόπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ