Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ανησυχία για το πότε θα ορθοποδήσει ξανά η οικονομία στο Ηνωμένο Βασίλειο εκφράζεται στην τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Αγγλίας, όπου η μείωση του ΑΕΠ της χώρας έως το τέλος του 2020 υπολογίζεται στο 9,5%. Προβλέπεται επίσης διπλασιασμός της ανεργίας (στο 7,5%) καθώς με συντηρητικούς υπολογισμούς εκτιμάται πως 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους έως τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Τα επιτόκια δανεισμού παρέμειναν απαράλλακτα στο 0,1%.

ΝΟΥΑΚΣΟΤ.-- Ο Πρόεδρος της Μαυριτανίας, Μοχάμεντ Ουλντ αλ Γαζουάνι, προχώρησε σε ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό αντικαθιστώντας τον πρωθυπουργό, Ισμαήλ Ουλντ Μπίντα Σιντίγια, με τον πρώην πολιτικό σύμβουλό του Μοχάμεντ Ουλντ Μπιλάλ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Μήνυση κατά του λόμπι των βιομηχάνων όπλων και των υποστηρικτών της οπλοκατοχής, ΝRA, κατέθεσε χτες εισαγγελέας στη Νέα Υόρκη.

ΧΑΒΡΗ.-- Σε εξέλιξη ήταν έως χτες το βράδυ περιστατικό ομηρίας στη Χάβρη της Γαλλίας, όπου ένοπλος άνδρας κρατούσε μέσα σε τράπεζα 4 ομήρους (είχε απελευθερώσει νωρίτερα 2) και σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ