Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας του λαού

«Η ζωή της εργατικής τάξης δεν τζογάρεται! Η ζωή των εργαζομένων δεν ανήκει στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες!», σημειώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε χώρους δουλειάς και αλλού.

Το ΠΑΜΕ καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα να πάρουν νέες πρωτοβουλίες: «Να γίνουν το αποκούμπι και η ασπίδα των εργαζομένων. Να μην αφήσουμε κανένα χώρο δουλειάς, κανέναν εργαζόμενο απροστάτευτο. Να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους και να οργανώσουμε την πάλη μας. Με την οργάνωσή μας, με σχέδιο και αποφασιστικότητα διεκδικούμε, παρεμβαίνουμε σε κάθε πρόβλημα χωρίς καμιά καθυστέρηση».

Τους καλεί να διεκδικήσουν:

  • Καμία απόλυση - καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων!
  • Τώρα δωρεάν παροχή μέσων προστασίας για όλους τους εργαζομένους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.λπ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, «για την εργοδοσία η ζωή του εργάτη είναι κόστος. Θυσιάζουν την υγεία του λαού στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Για την εργοδοσία τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι κόστος. Θεωρούμαστε αναλώσιμα υλικά. Εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ