Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Eurokinissi

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο Αφαίας στην Αίγινα, στις 19.30, εννέα διακεκριμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν περίφημες άριες από όπερες και οπερέτες, καθώς και κλασικές καντάτες, που αντλούν τη θεματολογία τους από την αρχαιοελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Ροσίνι, Στραβίνσκι, Στράους, Πέρσελ, Γκλουκ, Οφενμπαχ, Ραμό, Πουλένκ, Μασνέ, Γκουνό, Κερουμπίνι, Μπερλιόζ και Καρέρ.

Μονωδοί: Βασιλική Καραγιάννη, Αρτεμις Μπόγρη, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Γιάννης Χριστόπουλος. Πιάνο: Δημήτρης Γιάκας.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο Μαλίων στην Κρήτη, στις 19.00, το γυναικείο φωνητικό σύνολο chοrεs θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 8 δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, 8 παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Lajos Bardos από τον κύκλο Hellasz, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι. Μουσική διδασκαλία - διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα. Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη.

Στο Στάδιο του Ιερού του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, στις 19.30, θα παρουσιαστεί το έργο «Αθηναίων Πολιτεία», μια ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Πλούταρχος, Διογένης Λαέρτιος κ.ά.) και άλλων ιστορικών - αρχαιολογικών πηγών (επιγραφές, αρχαιολογικά κείμενα), που ανασυνθέτουν - σε επεισοδιακή μορφή - την περιπετειώδη πορεία του αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη δημοκρατία (7ος - 6ος αι. π.Χ.).

Συντελεστές: Μετάφραση - διασκευή: Γιάννης Λιγνάδης. Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου. Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάνος Βαβαδάκης, Κώστας Κοράκης, Αγγελος Μπούρας, Κατερίνα Πατσιάνη.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Το αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ