Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λίτσα Τσομπάνογλου
Λίτσα Τσομπάνογλου
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΚΑ ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν από 3 μήνες σε ηλικία 66 χρόνων, φίλοι και συνεργάτες του προσφέρουν στην ΚΟ Λιβαδειάς 52.000 δρχ.

* * *

Φωτ.2

Αυτή τη χρονιά συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου πατέρα μας ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ Αναστ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ και 13 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μητέρας μας ΜΑΡΙΑΣ Ματσούκη-ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ ο πατέρα μας, αντιμετώπισε όλες τις διώξεις των μετεμφυλιακών κυβερνήσεων με τη θερμή πάντα συμπαράσταση της άξιας συντρόφισσάς του και μητέρας μας, κάτι που έκαναν όλες οι γυναίκες μητέρες, σύζυγοι, αδελφές, αφανείς αγωνίστριες στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Ετσι οι δυο τους πορεύτηκαν μαζί στο δύσκολο δρόμο του αγώνα, για έναν κόσμο πιο δίκαιο, έναν κόσμο που να έχει μέλημά του πρωταρχικό τον άνθρωπο.

Στη μνήμη τους και στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν γι' αυτά τα πανανθρώπινα ιδανικά, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 30.000 δρχ.

Οι κόρες τους Νίκη, Ελευθερία και Ειρήνη

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ από τη Σπάρτη, οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Καλλιόπη, τα παιδιά του Χρίστος και Καίτη, η νύφη του Ιωάννα και τα εγγόνια του προσφέρουν 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μαρία Δενδρινού
Μαρία Δενδρινού
* * *

Ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΤΣΙΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε στο Μοσχάτο (Βλάσδο) Καρδίτσας το 1913. Υπηρέτησε τη θητεία του ως νοσοκόμος στο στρατιωτικό Νοσοκομείο Κοζάνης, με διευθυντή τον Πέτρο Κόκκαλη. Τις νοσηλευτικές γνώσεις του, με ανάλογο ήθος με το οποίο τον εφοδίασε η Σχολή Κόκκαλη, τα πρόσφερε σε όλους τους συγχωριανούς του. Ως τραυματιοφορέας πήρε μέρος στο μέτωπο της Αλβανίας το 1940. Στην Κατοχή εντάχθηκε στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης και η πατριωτική δράση του είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσει διώξεις, κατατρεγμούς και το Μακρονήσι.

Οι χωριανοί του όμως, που αναγνώρισαν τη δράση του, τον εξέλεξαν επανειλημμένα πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου και μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ηταν αταλάντευτος στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Πέθανε τον Ιούνη του 1980.

Στη μνήμη του προσφέρω 200.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δημοσίου Τρικάλων.

Ο γιος του Κώστας Τσιτσιάς

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης κόρης μου ΛΙΤΣΑΣ ΤΣΟΠΑΝΟΓΛΟΥ, προσφέρω στην ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής», 10.000 δρχ.

Η μητέρα της Αγγελική Κοσικίδου

* * *

Ο Νίκος Δαμιανός προσφέρει 30.000 δρχ., για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εδαφικής Χαϊδαρίου στη μνήμη των αείμνηστων φίλων και συναγωνιστών του ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΜΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΜΟΥΝΑ που αποτέλεσαν οι τρεις τους το Μάρτη του 1943 την πρώτη ομάδα ΕΠΟΝιτών στην περιοχή Χαϊδαρίου.

Κλεόβουλος Δενδρινός
Κλεόβουλος Δενδρινός
* * *

Ο Γιώργος και η Ντίνα Αναγνωστοπούλου από τα Κάτω Πετράλωνα προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και 20.000 δρχ. στην ΚΝΕ, στη μνήμη των: ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΛΟΡΗΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΑΜΠΑΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ, ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΤΣΙΓΓΑΡΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΜΑΡΙΤΣΑΣ και ΚΩΣΤΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΣΤΑΚΗ, τυπογράφου από Νέα Ιωνία.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΡΑΠΤΟΓΙΑΝΝΗ, κομμουνιστή, ο Κώστας Λούντζης, και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρει 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΓΙΩΡΓΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, τα ανίψια τους Χρυσούλα και Κυριάκος Τηλεντζίδης προσφέρουν 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας εξαδέλφης μου ΕΛΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Γεώργιος Κόντος

  • Επίσης στη μνήμη της αγωνίστριας Ελένης Ιωαννίδου, οδοντιάτρου, ο Μακρονισιώτης Βασίλης Ψωμιάδης πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ «Μπελογιάννη» Νίκαιας, 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών, οι οποίοι πάλεψαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρουμε ως πρώτη δόση 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών Νίκαιας.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΙΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΙΤΗΣ
Λάμπρος και Χρυσούλα Πιτιά

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΙΤΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μαχητής του ΔΣΕ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά της ελευθερίας και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Γεωργία, τα παιδιά Μιχάλης -Αγγελική, Αχιλλέας - Σπυριδούλα και τα εγγόνια Αριστείδης και Γεωργία προσφέρουν στην ΚΟ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Κέντρου, 50.000 δρχ.

* * *

Ο Κλεάνθης Μιχαλόπουλος από τη Σκάλα Μεσσηνίας προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη του αδελφού του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ από τον Αγιο Φλώρο και στη μνήμη των θείων του ΜΙΧΑΛΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και των ΝΙΚΟΛΑΟΥ Β. ΜΠΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΥΔΗ από τη Μεσσηνία.


Ελένη Ιωαννίδου
Ελένη Ιωαννίδου

Λάζαρος Ραπτογιάννης
Λάζαρος Ραπτογιάννης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ