Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΛΑ
Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή

Εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών με όψιμα ροδάκινα, επιτραπέζια και συμπύρηνα, δαμάσκηνα όψιμα, λωτούς, βαμβάκια και καλαμπόκια, ακτινιδιές, στην περιοχή των Γιαννιτσών και ιδιαίτερα στα χωριά Γαλατάδες, Παλαίφυτο, Γυψοχώρι, Καρυώτισσα, Σανδάλι, στις Αμπελιές, αλλά και στο Βάλτο, στη Καλή, στην Κρύα Βρύση, έπληξαν η δυνατή ανεμοθύελλα και το χαλάζι που έπεσε την Τετάρτη.

Οι αγρότες είδαν τους κόπους της χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι, καθώς περίμεναν να συγκομίσουν και όπως καταγγέλλουν πλήττονται για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής επισημαίνουν τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και ΕΛΓΑ, υπενθυμίζουν τις διεκδικήσεις τους για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, αλλά και για μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας. Τονίζουν πως οι βιοπαλαιστές αγρότες, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δεχτούν ότι είναι «της μοίρας τους γραφτό» όποτε βρέχει ή όποτε ρίχνει χαλάζι να καταστρέφονται οι περιουσίες τους.

Κοντά στους πληγέντες αγρότες βρέθηκε και αυτήν τη φορά από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, με επισκέψεις που έκαναν κλιμάκια στελεχών του, όπου ενημερώθηκαν για τις καταστροφές, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Στις παρεμβάσεις τους τα στελέχη του Κόμματος υπογράμμιζαν ότι όλοι αυτοί που σήμερα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις καταστροφές των αγροτικών καλλιεργειών, όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κρύβουν την ουσία, που είναι η διατήρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν εξασφαλίζει στο 100% την αποζημίωση από όλες τις αιτίες καταστροφής στη φυσική και ζωική παραγωγή, κρύβουν το γεγονός ότι η πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ, που υποστηρίζουν, δεν χωράει την προστασία της παραγωγής των βιοπαλαιστών αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ