Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Διερεύνηση της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας

Διερεύνηση της επίδρασης από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση ξεκινά, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης Αττικής.

Με τη συνδρομή του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», θα διερευνηθεί η επιβάρυνση της ποιότητας της ατμόσφαιρας από την έκλυση επικίνδυνων χημικών παραγόντων στην ευρύτερη περιοχή της, για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Επίσης, θα εκπονηθεί σχέδιο δειγματοληψιών και χημικών αναλύσεων στη σωματιδιακή ύλη και στην αέρια φάση για τον προσδιορισμό διοξινών, πολυχλωριομένων διφαινυλίων (PCBs), πολυαρωματικών υδρογονανθράκων (PAHs), οργανικού/στοιχειακού άνθρακα καθώς και Πτητικών Οργανικών Ενώσεων (VOCs).

Η δειγματοληψία θα διεξαχθεί σε τέσσερα σημεία περιμετρικά της εστίας, έως 15 χλμ. (Ιερά Οδός, Αγία Παρασκευή, Περιστέρι), και θα επαναληφθούν μετά από δέκα μέρες για να διαπιστωθεί η πιθανή διαφοροποίηση των συγκεντρώσεων των χημικών παραγόντων. Τα δεδομένα θα συλλεχθούν από τον πλησιέστερο μετεωρολογικό σταθμό αλλά και από μετεωρολογικούς αισθητήρες που θα εγκαταστήσει στην περιοχή ο «Δημόκριτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ