Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Με μαζική συμμετοχή συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες

Με μαζική συμμετοχή στις εξελισσόμενες αρχαιρεσίες του κλαδικού Συνδικάτου τους, ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι σε επισιτιστικά καταστήματα και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις στην Κέρκυρα απαντούν στην επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης στα δικαιώματά τους.

Οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώνονται αύριο. Ηδη έχουν ψηφίσει πάνω από 1.000 εργαζόμενοι, ξεπερνώντας τον προηγούμενο αριθμό ψηφισάντων και στέλνοντας μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου συσπειρώνονται στο Συνδικάτο τους.

Η Ελένη Μάζη, αντιπρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης, τονίζει: «Η μαζικοποίηση του σωματείου είναι κρίσιμος παράγοντας για την ανανέωση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μετά και τη λήξη της μετενέργειας στα τέλη Νοέμβρη». Παράλληλα, το Συνδικάτο παλεύει μεταξύ άλλων για την επέκταση της αποζημίωσης «ειδικού σκοπού» για όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για το μήνα Οκτώβριο, και την παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με τις αρχαιρεσίες να συνεχίζονται σήμερα και αύριο, εντείνονται και οι προσπάθειες για την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν οι προετοιμασίες για την επιτυχία της κλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί στο νησί για τις 4 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ