Τρίτη 1 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζεται η αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 3 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, την Πέμπτη 3 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, καλεί το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ όλους τους νέους και τις νέες της Αθήνας. Τους καλεί να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην αύξηση των πολεμικών δαπανών, αλλά και να απαιτήσουν «Κανένας Ελληνας φαντάρος στο Αφγανιστάν», και «Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

Τα συνδικάτα

Με τα ίδια συνθήματα, πλήθος συνδικάτων και μαζικών φορέων, με ανακοινώσεις, καταγγέλλουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή εκστρατευτικού Σώματος στο Αφγανιστάν, ενώ παράλληλα καλούν τους εργαζόμενους της πατρίδας μας να εντείνουν τον αγώνα τους εναντίον του άδικου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

- Το Συντονιστικό Σωματείων - Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας, σε Δελτίο Τύπου του καταγγέλλει την κυβέρνηση για την απόφασή της να στείλει αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, συμμετέχοντας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στο κείμενό τους οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι «η συγκεκριμένη απόφαση που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και με διαταγή του ΓΕΣ η συμμετοχή των μόνιμων στελεχών και όχι μόνο είναι υποχρεωτική, προσαρμόζει τις ένοπλες δυνάμεις στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών που καλούνται να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους και με τη δημιουργία πλέον μισθοφορικού Στρατού».

Είναι ανάγκη, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, να συνεχιστεί και να διευρυνθεί το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα στους χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα γιαπιά, παντού».

- Επίσης, με ανακοίνωσή της η ΟΣΝΙΕ καταγγέλλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή εκστρατεία στο Αφγανιστάν και τη συμμετοχή της με Ελληνες φαντάρους, η οποία αποτελεί προϊόν των δεσμεύσεων που είχε δώσει ο κ.Σημίτης στις Βρυξέλλες.

Η απόφαση αυτή, επισημαίνεται αμέσως μετά, της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση, με τη θέση του ελληνικού λαού που έχει εκφραστεί με πάρα πολλούς τρόπους ενάντια στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Καλούμε, καταλήγει το κείμενο, τους εργαζόμενους και τους φορείς τους, να εναντιωθούν σ' αυτή την επιλογή και να ματαιώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

- Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) επισημαίνει με ανακοίνωσή της ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την άμεση στήριξη της ΝΔ κλιμακώνει τη συμμετοχή της στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κήρυξαν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους κατά του Αφγανιστάν».

Η διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ, παράλληλα υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «μετά τη συμμετοχή της στην κήρυξη του πολέμου με την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, με τη διευκόλυνση των αμερικανικών επιχειρήσεων από τη βάση της Σούδας, έρχεται τώρα να στείλει εκστρατευτικό Σώμα στο Αφγανιστάν, και μάλιστα, με το ζόρι».

Αυτή η πολιτική, τονίζουν οι συνδικαλιστές, είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Καλούμε, καταλήγουν, τα συνδικάτα των κλάδων μας και τους εργαζόμενους, σε άμεση καταδίκη αυτής της πολιτικής, σε κινητοποίηση μαζί με τα άλλα ταξικά συνδικάτα για την ανατροπή της.

- «Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΚ έπραξε σαν υποτακτικός υπάλληλος του ΝΑΤΟ. Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το σύνολο του ελληνικού λαού που έχει ταχθεί εναντίον του ιμπεριαλιστικού πολέμου». Αυτά τονίζουν, σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων «Ο Προμηθέας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διπλασιασμός εκστρατευτικού σώματος (2009-04-11 00:00:00.0)
«Αλληλεγγύη στο συριακό λαό ενάντια στις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις» (2005-11-02 00:00:00.0)
Να αρνηθούν οι νέοι το ρόλο των φονιάδων των λαών (2001-12-29 00:00:00.0)
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα (2001-10-21 00:00:00.0)
ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2001-10-20 00:00:00.0)
Απερίφραστη καταδίκη των βομβαρδισμών (2001-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ