Τρίτη 1 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μέντωρ» και Μαραθώνας

Τα νεότερα από το «μέτωπο» της... νέας «μάχης» του Μαραθώνα και άλλο ενδιαφέρον υλικό, περιλαμβάνει το τελευταίο τεύχος του Δελτίου «Ο Μέντωρ» της Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Αναφερόμενο, μεταξύ άλλων, και στη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αίτηση αναστολής των έργων για το ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στο Μαραθώνα (που κατέθεσαν η Αρχαιολογική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), το άρθρο αποκαλύπτει ότι «η εκσκαφή των δύο λιμνών του κωπηλατοδρομίου, μήκους 2.500 μ. και πλάτους περίπου 300 μ., έγινε από τον εργολάβο», χωρίς επίβλεψη από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία. Σημειώνεται ότι η ανασκαφή του νεκροταφείου στο δρόμο προς το Κάτω Σούλι, «μέσα στο χώρο των εγκαταστάσεων του κωπηλατοδρομίου, είχε εξαίρετα και απροσδόκητα αποτελέσματα» και ότι η ανασκαφή προς νότο που απέδιδε «διαρκώς νέα ευρήματα» διακόπηκε «χωρίς εξήγηση».

Στο Δελτίο ξεχωρίζει το αφιέρωμα στην αρχαία Μεσσήνη, ενώ περιλαμβάνονται ακόμη βιβλιογραφικές παρουσιάσεις και στιγμιότυπα της ελληνικής αρχαιολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ