Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Εστουδιαντίνα στη Λάρισα

Σήμερα Τετάρτη η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Mare Nostrum» στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Β', στις 8.30 το βράδυ. Είναι μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η καταξιωμένη ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Mare Nostrum», το οποίο αποτελείται από δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος («Το ταξίδι, στη δική μας θάλασσα») είναι αφιερωμένος στη θάλασσα που ενώνει 23 διαφορετικούς λαούς. Μελωδίες κοινές και διασκευές πρωτότυπες συναντιούνται επί σκηνής με την Εστουδιαντίνα σε μια πανδαισία ήχων και ρυθμών. Στον δεύτερο κύκλο («Ερωτας στην ξενιτιά») το ταξίδι ξεκινά από την Ανατολή και τα Βαλκάνια, φτάνει έως τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και τα φάδο της Πορτογαλίας και καταλήγει στην Ελλάδα του χτες και του σήμερα.

Συντελεστές: Τραγουδούν: Απόστολος Μόσιος, Ευτυχία Μητρίτσα.

Σολίστ: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι, λάφτα), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Σταύρος Κουσκουρίδας (πνευστά), Δημήτρης Γκαβαρδίνας (κρουστά), Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι).

Η εκδήλωση είναι δωρεάν. Το αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στο https://digitalculture.gov.gr/2020/07/estoudiantina-neas-ionias-volou-5/


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ