Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Μνημόσυνο

ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία Παναγίτσα (Περιβολάκι Νίκαιας) θα γίνει το μνημόσυνο της συντρόφισσας ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ.

Συμπληρώθηκε κιόλας ένας μήνας από το θάνατο της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (30/7/2020). Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1945, σε οικογένεια με τιμημένο νεκρό του ΔΣΕ στις μάχες του Γράμμου και από πατέρα που διετέλεσε πρώτος δήμαρχος Κορυδαλλού. Στο λαϊκό κίνημα εντάχθηκε από τα νεανικά της χρόνια. Η δικτατορία τη βρήκε φοιτήτρια στη σοσιαλιστική Ουγγαρία, απ' όπου συνέβαλλε με όλες της τις δυνάμεις στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στις 21/4/1968 έγινε μέλος του ΚΚΕ και κράτησε άλικο αυτόν τον τίτλο τιμής έως τον πρόωρο θάνατό της. Ανταποκρίθηκε επάξια σε όλα τα καθήκοντα που της ανέθεσε το Κόμμα της, το οποίο και την ανέδειξε για πολλά χρόνια μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής.

Στην άσβεστη μνήμη της οι σύντροφοί της Ελένη Κοτσαλίδου, Πανδώρα Ποζατζίδου και Νίκος Παπαγεωργάκης προσφέρουν 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς, όπως και η ίδια θα ήθελε, ως απάντηση στην κρατική προσπάθεια πολιτικού εκβιασμού και οικονομικού στραγγαλισμού του Κόμματος της εργατικής τάξης.

  • Στη μνήμη της μονάκριβής μου φίλης, της αταλάντευτης συντρόφισσας, της ακούραστης συναγωνίστριας των τελευταίων 45 χρόνων, της μονάκριβής μου ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, προσφέρω στο Κόμμα μας, στο κόμμα των αγώνων και θυσιών, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Ελένη Παπαδοπούλου

  • Επίσης, 50 ευρώ προσφέρει η φίλη και συντρόφισσά της Σοφία Θωμάρεη, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων, και 30 ευρώ η Σοφία Μπλέτσα, μέσω ΚΟΒ Ελεούσας Ιωαννίνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ