Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Κεφαλονιά και Ηλεία

Πυρκαγιά ξέσπασε χτες το μεσημέρι σε ελαιώνες στην περιοχή Σαρλάτα Κεφαλονιάς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 21 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη (2 «Καναντέρ» και 2 «Πεζετέλ») και ένα ελικόπτερο. Στο μέτωπο της φωτιάς συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών εθελοντές αλλά και υδροφόρες. Στην περιοχή φυσούσαν δυνατοί άνεμοι, ενώ εστίες της πυρκαγιάς βρίσκονταν κοντά σε σπίτια. Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αργοστολίου κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα Καλλιγάτα, το οποίο δεν χρειάστηκε τελικά να συμβεί.

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρόκαμπος στην Ηλεία, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική που κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, ενώ από τον αέρα στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς που ελλοχεύει για εννέα περιφέρειες της χώρας, σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, είναι πολύ υψηλός, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η γγ Πολιτικής Προστασίας: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας), Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ