Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου από ρεύμα

Το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την Παρασκευή 4/9 στις εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον» του ομίλου Μυτιληναίου, στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας, οδηγώντας στον σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια συντήρησης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ο εργαζόμενος χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα 3ου βαθμού σε νοσοκομείο της Αττικής.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η διάδοση της εργολαβίας αλλά και η εντατικοποίηση της εργασίας στην "Αλουμίνιον" έχουν χτυπήσει κόκκινο, παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε παρόμοια δυστυχήματα, για τα οποία έχει την πλήρη ευθύνη η εργοδοσία», καταγγέλλει το Σωματείο και απαιτεί από τα αρμόδια κρατικά όργανα «να παρέμβουν και να διαλευκάνουν πλήρως τις αιτίες που οδήγησαν στον τραυματισμό του συναδέλφου». Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους «να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις, να εντείνουν μαζί με τα σωματεία την πάλη τους για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας».

Το εργατικό «ατύχημα» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ