Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απειλές στους ξεριζωμένους με στόχο να τους βάλει στη νέα φυλακή - κολαστήριο

Με απειλές προς τους ξεριζωμένους, που η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ κρατά εγκλωβισμένους και τώρα τους πέταξε στο δρόμο μετά τη φωτιά στο κολαστήριο της Μόριας, επιχειρεί η κυβέρνηση να εκβιάσει προκειμένου να μπουν στον προσωρινό καταυλισμό, έως ότου ολοκληρωθεί η νέα φυλακή - κολαστήριο στο νησί.

Συγκεκριμένα, χτες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ισχυρίστηκε πως η διαδικασία μετεγκατάστασης στη νέα δομή εμποδίζεται από κάποιες ομάδες προσφύγων και μεταναστών «οι οποίοι διαδίδουν στους αιτούντες άσυλο ότι αν μείνουν εκτός δομής έχουν ελπίδες να φύγουν από τη Λέσβο». Μέχρι στιγμής, στη δομή έχουν εγκατασταθεί σε σκηνές 800 άτομα, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος είναι μεγάλος, χωράνε και οι 12.000, μια και «είναι έκταση πολύ μεγαλύτερη από τη Μόρια». Ωστόσο, πολλοί είναι οι ξεριζωμένοι που ζουν εγκλωβισμένοι στο νησί για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί για τους όρους «φιλοξενίας» σε ένα στρατόπεδο - «αποθήκη» ανθρώπων, όπου αναμένεται να βγάλουν το χειμώνα.

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για κλειστές δομές - «φυλακές» σε Σάμο, Κω και Λέρο, ενώ, όπως είπε, «και στη Λέσβο θα υπάρξει μόνιμη κλειστή ελεγχόμενη δομή. Η τοποθεσία είναι υπό συζήτηση».

Τέλος, πέντε άτομα έχουν συλληφθεί για τη φωτιά στο ΚΥΤ στη Μόρια, όπως ανακοίνωσε σε ΜΜΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ