Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/9 ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Δε θα ζήσουμε με τον εφιάλτη της απληρωσιάς, της ανεργίας, της χαμοζωής

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό

MotionTeam

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό
Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη μέρα πανελλαδικής δράσης, τη Δευτέρα 28/9, και στα Διοικητικά Συμβούλια να συζητήσουν και να αποφασίσουν απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ.

Η απόφαση να γίνει η Δευτέρα 28/9 μέρα δράσης για τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου έχει παρθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), σε συνεδρίαση που συγκλήθηκε μετά από συγκέντρωση υπογραφών με πρωτοβουλία των συνδικαλιστών της ΔΑΣ. Επίσης, η ΔΑΣ έχει προτείνει στην Ομοσπονδία να προκηρυχθεί τη συγκεκριμένη μέρα 24ωρη απεργία.

«Η αγωνιστική στάση δεκάδων σωματείων και χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού και Επισιτισμού, τους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, έδωσε στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία το μήνυμα ότι είμαστε όρθιοι και δυνατοί. Οτι μπορούμε να οργανώνουμε την πάλη μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κόντρα στην τρομοκρατία, στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που σπέρνουν τα καλοπληρωμένα τους παπαγαλάκια στα μέσα ενημέρωσης. Οτι οι μικρές και μεγάλες νίκες έρχονται όταν μπροστά βάζουμε τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία.

«Η επόμενη μέρα, μετά το πρόωρο τέλος μιας κουτσής τουριστικής σεζόν, θα είναι εφιαλτική αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια τα δικά μας, αν δεν απαιτήσουμε να προστατευτούν το εισόδημα, η υγεία και η ασφάλεια η δική μας και των παιδιών μας», τονίζει και απευθύνει κάλεσμα αγώνα «σε όλους όσοι θέλουν να μη ζούμε ξανά και ξανά τον εφιάλτη της απληρωσιάς, της ανεργίας, της χαμοζωής».

Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί τα συνδικάτα, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς να οργανώσουν τον αγώνα κόντρα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, «μακριά από ομάδες επιχειρηματιών που καλούν σε "συλλαλητήρια" και "κινητοποιήσεις" που δεν έχουν σε τίποτε να κάνουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Στάση εργασίας στην Αττική και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση στις 28/9 στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία, ενώ το Συνδικάτο έχει προκηρύξει στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.). Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου, με τη συμμετοχή μιας σειράς σωματείων και συνδικαλιστών, την περασμένη Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ