Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Συνεχίζεται η μάχη για Εργατικό Κέντρο στα χέρια των εργατών!

Συγκέντρωση χτες έξω από τα δικαστήρια, απέναντι σε μια ακόμα προσπάθεια των εργατοπατέρων να πάνε κόντρα στη θέληση των εργαζομένων της πόλης

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας
Η μάχη για Εργατικό Κέντρο όπλο στα χέρια των εργατών της Πάτρας συνεχίζεται! Αυτή ήταν η ξεκάθαρη απάντηση που έδωσαν η διοίκηση και τα σωματεία - μέλη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ) με τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της πόλης, όπου εκδικάστηκε στο Εφετείο η προσπάθεια των νόθων να ανατρέψουν την εκλεγμένη από τους εργαζόμενους νόμιμη διοίκηση του ΕΚΠ. Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Για ακόμη μια φορά, εργατοπατέρες που για χρόνια είχαν καθίσει στο σβέρκο των εργατών προσπαθούν με δικαστικές διαδικασίες να αλλάξουν τη θέληση των εργατών της πόλης, που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις για το πέταγμά τους έξω από το Εργατικό Κέντρο. Το ΕΚΠ, με την αλλαγή προσανατολισμού στη διοίκηση, έδωσε ελπίδα και δύναμη για αποφασιστικό αγώνα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για συνδικάτα εργατών και όχι όργανα - μακρύ χέρι της εργοδοσίας.

Η χτεσινή συγκέντρωση άρχισε από νωρίς το πρωί, καθώς κατέφθαναν έξω από το δικαστήριο δεκάδες απλοί εργάτες και εκπρόσωποι της νόμιμης διοίκησης και των σωματείων του Εργατικού Κέντρου. Η απόφασή τους ήταν σαφής: «Θα υπερασπιστούμε ό,τι τόσα χρόνια παλεύουμε». «Αυτοί είναι άνθρωποι των εργοδοτών ή και οι ίδιοι εργοδότες. Δεν θα τους παραδώσουμε το Εργατικό Κέντρο. Τον τίμιο αγώνα που δίνουμε για να έχουν οι εργάτες το δικό τους όπλο απέναντι στα δεινά που τραβάμε θα τον πάμε μέχρι τέλους». Με αυτές τις φράσεις συνδικαλιστές και άλλοι εργάτες δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνει ζωντανό το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Από τα μεγάφωνα καταγγέλθηκε η βιομηχανία διώξεων στη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση του ΕΚΠ. Δεκάδες σωματεία από την Πάτρα και από άλλες περιοχές της χώρας συμπαραστάθηκαν στη διοίκηση του ΕΚΠ. Μέσα και έξω από τα δικαστήρια δεν υπήρξε ούτε ένας εργάτης ούτε ένα σωματείο που να στηρίζει τους νόθους.

Ιδιαίτερη μάχη και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου

Χαρακτηριστική ήταν η αντίθεση και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Από τη μια πλευρά, είναι κυριολεκτικά δύο (Καραγεωργόπουλος - Νικολάου), άνθρωποι της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και τα ίδια τα αφεντικά με τη συνοδεία ασφαλιτών. Εκπρόσωποι σωματείων - «φαντασμάτων» με τις πλάτες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, μαζί με τον δικηγόρο - συνήγορό της, αξιοποιώντας τα λεφτά των εργατών και των συνδικάτων τους, για ακόμη μια φορά έτοιμοι να υπερασπιστούν τη νοθεία και τον εκφυλισμό.

Από την άλλη πλευρά, βρίσκονται απλοί εργάτες, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΠ, πρόεδροι και συνδικαλιστές υπαρκτών σωματείων που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα, υπερασπίζονται τη θέληση των εργατών για ζωντανό Εργατικό Κέντρο στην Πάτρα. Στο δικαστήριο καταθέτουν όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι δήθεν αντιπρόσωποι έχουν εκλεγεί από σωματεία - «φαντάσματα», σωματεία που δεν έχουν κάνει εκλογές, σωματεία στα οποία έχουν ψηφίσει πεθαμένοι. Ενημέρωσαν, για ακόμη μια φορά, ότι υπάρχουν σωματεία που απέσυραν το αίτημα για εκδίκαση και με δήλωσή τους στηρίζουν τη νόμιμη διοίκηση. Κατέθεσαν έγγραφο από το Πρωτοδικείο Πατρών, το οποίο λέει ότι η συνταξιούχος Νικολάου έχει να κάνει εκλογές τα τελευταία 6 χρόνια στο σωματείο της.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ο Μήτσος Αγγελόπουλος, γραμματέας του ΕΚΠ, μεταφέρει το μήνυμα: «Ο,τι και να κάνουν ό,τι και να πούνε, η απόφασή μας είναι να το πάμε μέχρι τέλους. Μπροστά μας έχουμε αγώνα και θα περιφρουρήσουμε τη θέληση των εργατών. Οι νόθοι δεν έχουν καμία θέση στο Εργατικό Κέντρο, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ