Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις αγωνιστών εργαζομένων

Σε 48ωρη απεργία, που ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται σήμερα, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Althom ΕΠΕ» στην Αχαΐα, ενάντια στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους. Τους προηγούμενους μήνες η εργοδοσία προχώρησε σε 8 απολύσεις, ενάντια στις οποίες έγιναν κινητοποιήσεις. Τώρα, στρέφεται με νέα απόλυση ενάντια στον εργαζόμενο που πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις εναντίον των απολύσεων και στη διεκδίκηση της εξόφλησης υπερωριών προηγούμενων ετών.

Στη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας έδωσαν το «παρών» το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Πάτρας, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων. «Καταγγέλλουμε τη νέα απόλυση ως παράνομη και καταχρηστική και καλούμε την εταιρεία να την ανακαλέσει. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη και γίνεται για λόγους εκδικητικούς», τονίζει το Εργατικό Κέντρο.

Στο μεταξύ, νέα κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου στην εταιρεία «Βαϊράμογλου ΑΒΕΕ» έκανε χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής. Ο εργαζόμενος, που δούλευε ως τεχνικός, απολύθηκε, με την εργοδοσία να επικαλείται «οικονομικές δυσκολίες». Ωστόσο το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι η απόλυση έχει στόχο να «απαλλαγεί» η εταιρεία «από την παρέμβασή του για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ