Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με συγκίνηση και περηφάνια το στερνό «αντίο» στον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα

Στη Μητρόπολη Καρδίτσας έγινε χτες η πολιτική κηδεία

Η θεσσαλική γη, με την οποία από γεννησιμιού του δέθηκε και γι' αυτή μέχρι το τέλος της ζωής του πάλεψε, δέχτηκε χτες στην αγκαλιά της τον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της ΚΕ της ΚΚΕ. Στην πολιτική του κηδεία, που έγινε στην πλατεία του χωριού του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας, παραβρέθηκε πλήθος συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων από την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία, αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Παρών ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ, καθώς και ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και πολλών συνδικάτων, όπως και εκπρόσωποι πλήθους μαζικών φορέων, πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Διοίκησης, ανάμεσά τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, που είχε στολιστεί με κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ, μαζευόταν κόσμος πολύς την ώρα που έφτανε το φέρετρο με τη σορό του, πάνω στο οποίο ήταν απλωμένη η σημαία του ΚΚΕ. Προηγούνταν το τρακτέρ με οδηγό έναν συναγωνιστή του από τον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά, με την κόρνα να σφυρίζει, όπως γινόταν κάθε φορά που οι αγρότες, με τα οχήματά τους, έφταναν στο χώρο που θα στηνόταν το μπλόκο. Και μαζί με τον δυνατό ήχο του τρακτέρ, διαχεόταν στην ατμόσφαιρα η θλιμμένη γλύκα του μοιρολογιού από το κλαρίνο του μπάρμπα Τάσου του Χαλκιά.

Η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, αποχαιρέτησε τον Βαγγέλη Μπούτα εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος. Σε όλη τη διάρκεια της τελετής, δίπλα στη σορό του στέκονταν τιμητική φρουρά σύντροφοι και συναγωνιστές του.

Στο βήμα ακολούθησαν ο Παναγιώτης Κοδέλας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας, ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της ΟΓΕ, ο Αποστόλης Πίτσαβος, παλιός σύντροφός του από την Οργάνωση της Καρδίτσας, ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο Γιάννης Τσιούτρας εκ μέρους της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, η Ηρώ Μπούτα από την οικογένεια, ενώ η Μαρίνα Φυτσιλή, από το ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ, απήγγειλε ένα ποίημα, που έγραψε κάποιος σύντροφος από το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ.

Ολοι τους ανέδειξαν την προσφορά του Βαγγέλη Μπούτα στους αγώνες, ως μέλους του ΚΚΕ και πρωτοπόρου μαχητή, περιέγραψαν προσωπικές στιγμές μέσα από τις οποίες τον γνώρισαν καλύτερα και έδωσαν την υπόσχεση ότι με παρακαταθήκη τη δράση του θα τραβήξουν τον ίδιο αγώνα μέχρι τέλους.

Από τα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή του Καζαντζίδη, στο τραγούδι του Τσιτσάνη «Της γερακίνας γιος». Και μετά, με τον ύμνο του αγροτικού ξεσηκωμού - τα «Αγροτικά» του Καρδιτσιώτη Θωμά Μπακαλάκου - να παίζουν τα μεγάφωνα και με τα τρακτέρ να προηγούνται, ξεκίνησε η μεγάλη πομπή προς το νεκροταφείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ