Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις

Με νέα συγκέντρωση έξω από την επιχείρηση συνεχίστηκε χτες για δεύτερη μέρα η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην «Althom ΕΠΕ» στην Πάτρα, ενάντια στην εκδικητική απόλυση εργαζόμενου, ο οποίος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που έγιναν ένα μήνα πριν, όταν η εταιρεία είχε προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Πάτρας και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας βρέθηκαν από νωρίς στο πλευρό των εργαζομένων, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης. «Καταγγέλλουμε τη νέα απόλυση ως παράνομη και καταχρηστική και καλούμε την εταιρεία να την ανακαλέσει. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη και γίνεται για λόγους εκδικητικούς», τονίζει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και προσθέτει: «Η εταιρεία επικαλείται συρρίκνωση του κύκλου εργασιών της. Η αλήθεια είναι όμως πως ο όγκος της δουλειάς στο τμήμα όπου πραγματοποιείται η νέα απόλυση κάθε άλλο παρά περιορίζεται».

Κινητοποίηση στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ, ενάντια στις 30 απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21/9 το Σωματείο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, με τη συμπαράσταση εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων.

Οι απολύσεις - μη ανανεώσεις συμβάσεων έγιναν από την κοινοπραξία των 4 εργολάβων που λειτουργεί τη Λέσχη, με πρόσχημα τη μείωση της χρηματοδότησης λόγω της πανδημίας και της απουσίας φοιτητών. Πολλοί από τους απολυμένους απασχολούνταν μέσω των εργολαβικών συμβάσεων επί 10 και 15 χρόνια και από τον Ιούλη τούς πέταξαν στην ανεργία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ