Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Οι δίκαιες διεκδικήσεις εργαζομένων και νεολαίας στο επίκεντρο περιοδείας του ΚΚΕ

Επίσκεψη σε δημοτικές υπηρεσίες και στο Λύκειο της πόλης πραγματοποίησε ο Γ. Γκιόκας

Περιοδεία στον Ασπρόπυργο, σε δημοτικές υπηρεσίες και σε σχολείο της περιοχής, πραγματοποίησε χτες ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Μαζί του ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλέξης Τσοκάνης, Ολυμπία Καμπόλη και Δημήτρης Μπακάλης, καθώς και στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Ασπροπύργου του ΚΚΕ.

Η περιοδεία ξεκίνησε με ομιλία στους εργαζόμενους του αμαξοστασίου του δήμου, με τον Γ. Γκιόκα να απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή που κουνάει το δάχτυλο της «ατομικής ευθύνης» στους εργαζόμενους, δεν τηρούνται με «κρατική ευθύνη» τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ξεχώρισε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Σχετικά με τις ελλείψεις στην Υγεία, ανέδειξε ότι αυτές είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ασκείται χρόνια τώρα, «περιορισμού του κόστους», φέρνοντας ως παράδειγμα τα νοσοκομεία που έκλεισε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (π.χ. το Λοιμωδών της Δυτικής Αθήνας) και τα οποία διατήρησε κλειστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να παρθούν έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας σε μια περιοχή όπως ο Ασπρόπυργος, που είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Λύκειο Ασπροπύργου και με περιοδεία στους διοικητικούς υπαλλήλους του δήμου. Στο Λύκειο της περιοχής, που βρίσκεται σε κατάληψη από τους μαθητές, διεκδικώντας μέτρα προστασίας από την πανδημία μέσα στο σχολείο, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε για την Ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα η Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, για το σοβαρό πρόβλημα σε μια περιοχή 30.000 κατοίκων να λειτουργεί μόνο το συγκεκριμένο Λύκειο, με 24 τμήματα και με 24 - 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά και για το δίκαιο αίτημα να κατασκευαστεί 2ο ΓΕΛ στην περιοχή. Στο συγκεκριμένο σχολείο, όπου φοιτούν 585 μαθητές και διδάσκουν 41 εκπαιδευτικοί, «γίνεται κατανοητό γιατί ορισμένοι εκπαιδευτικοί το κατονόμασαν σχολείο - hot spot», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην περιοδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ