Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ είχε, χτες, στα γραφεία της ΚΕ στον Περισσό, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τα μέλη του Τμήματος της ΚΕ για τη Συνδικαλιστική - Εργατική Δουλειά, Αλέκο Αρβανιτίδη και Θανάση Γκώγκο.

Από την Ομοσπονδία, με αφορμή τη νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εκφράστηκε η ανησυχία για την αλλοίωση του χαρακτήρα του ΟΑΕΔ και την επιβίωσή του, αναφέροντας αρκετά παραδείγματα απαξίωσης του Οργανισμού. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε έναν πολύμορφο μηχανισμό ενίσχυσης των εργοδοτών με τα λεφτά των εργαζομένων, στις διεκδικήσεις και στο πλέγμα προστασίας των εργαζομένων και των ανέργων σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για τα υποβαθμισμένα ως ανύπαρκτα προγράμματα των καταργηθέντων Οργανισμών (ΟΕΚ - ΟΕΕ).

Τονίστηκε πως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σημαίνει στην ουσία μείωση του εργατικού μισθού και πως ο διαχωρισμός που γίνεται σε μεικτό - καθαρό μισθό έχει στόχο να συσκοτίσει και να μπερδέψει τους εργαζόμενους. Τις επόμενες μέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για να αναδείξει με κάθε πρόσφορο μέσο το συγκεκριμένο ζήτημα, σε επίπεδο Κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ