Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
«Αινιγματικό» Μανχάταν

Γούντι Αλεν και Ντάιαν Κίτον είναι μερικοί από τους κατοίκους του «Μανχάταν»
Γούντι Αλεν και Ντάιαν Κίτον είναι μερικοί από τους κατοίκους του «Μανχάταν»
Από το μακρινό και ονειρικό Μανχάταν του Γούντι Αλεν μέχρι τις αινιγματικές γειτονιές της Αθήνας μάς ταξιδεύουν οι ταινίες του Σαββατόβραδου.

«Μανχάταν», σε σκηνοθεσία Γούντι Αλεν.

Μια ρομαντική κομεντί που αφηγείται την ιστορία ενός κωμωδιογράφου της τηλεόρασης, που γράφει άνοστα κείμενα κάθε βδομάδα, ονειρεύεται όμως ότι ίσως μια μέρα να πάρει το Βραβείο Νόμπελ. Μέχρι όμως που να τιμηθεί με το Νόμπελ οφείλει να ξεμπερδέψει τον κόμπο της ερωτικής του ζωής. Η πρώην γυναίκα του τον απειλεί ότι θα γράψει ένα βιβλίο σχετικά με το γάμο τους, που θα τον κάνει ρεζίλι βγάζοντας τις αδυναμίες του στη φόρα. Από την άλλη η γυναίκα με την οποία διατηρεί σχέσεις σκοπεύει να τον αφήσει, γιατί έχει κουραστεί από τις συνεχείς αρνήσεις του. Ο Γούντι Αλεν, νευρωτικός, διανοούμενος, ευφυής, μικροκαμωμένος, έχει την αρετή να διακωμωδεί τα σωματικά του ελαττώματα με χάρη και να μας ξεναγεί στο δικό του Μανχάταν. Πρόκειται ίσως για την πιο «ώριμη» ταινία του και για πολλούς κριτικούς είναι η καλύτερή του. Μοναδικές οι γυναικείες παρουσίες της ταινίας, η Ντάιαν Κίτον, η Μάριελ Χέμινγουέι και η Μέριλ Στριπ. Πρωταγωνιστούν: Γούντι Αλεν, Ντάιαν Κίτον, Μέριλ Στριπ, Μάικλ Μέρφι, Μάριελ Χέμινγουέι, Γουάλας Σον (ΝΕΤ, 22.00).

«Ο σκαθαροζούμης», σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον.

Ενα νεαρό ζευγάρι, ο Ανταμ και η Μπάρμπαρα Μέιτλαντ, μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι. Οι δύο νέοι είναι τρελά ερωτευμένοι και γοητευμένοι από τη φιλόξενη και χαρούμενη διάθεση των γειτόνων τους. Η ατμόσφαιρα της μικρής πόλης είναι ειδυλλιακή ως τη στιγμή που το ζευγάρι σκοτώνεται σε δυστύχημα. Αν και νεκροί δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το σπίτι και μένουν εκεί σαν φαντάσματα. Οταν το σπίτι πωλείται σε μια οικογένεια Νεοϋορκέζων που έχει σκοπό να το ανακαινίσει το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με τους νέους ιδιοκτήτες. Μόνη τους σωτηρία είναι ο Σκαθαροζούμης, που θα κάνει τη ζωή ζωντανών και νεκρών κόλαση. Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κίτον, Τζίνα Ντέιβις, Αλεκ Μπάλντουιν, Γουινόνα Ράιντερ (ΝΕΤ, 15.15).

«Το αίνιγμα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σολδάτου.

Μια επιτυχημένη δικηγόρος, κόρη στρατηγού, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον περίγυρό της και από την οικογενειακή της ρουτίνα, βιώνει μία περιπέτεια στον Κολωνό. Εισβάλλει στη ζωή της μια μικροσυμμορία με αρχηγό έναν γέρο, τυφλό ζητιάνο, τον πρώτο δάσκαλο και ίνδαλμά της, που στα μάτια της φαντάζει σαν τον μυθικό Οιδίποδα. Η μικροσυμμορία σχεδιάζει μια μεγάλη κλοπή στα αρχαία του Κολωνού. Ομως, η εξέλιξή της οδηγεί σε συμβάντα τραγικά γι' αυτήν. Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Βελέντζας, Αλέξης Δαμιανός, Ηλίας Λογοθέτης, Εύα Βλαχάκου, Μαρία Δρακοπούλου (ΝΕΤ, 00.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ