Κυριακή 6 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Εγκλημα η αποστολή στρατού στο Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της για συμμετοχή στην «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στέλνει τους πρώτους Ελληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, αποστέλλει ελληνικές δυνάμεις στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη συγκρότηση «δύναμης ασφαλείας», που θα αναπτυχθεί στη χώρα μετά την ολοκλήρωση των αμερικανικών βομβαρδισμών. Πρόκειται για τη συμμετοχή σε ένα ακόμη έγκλημα της «νέας τάξης», μετά την αποστολή στρατιωτών στη Βοσνία, στο Κόσσοβο και στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Το επιχείρημα ότι οι Ελληνες στρατιώτες θα ασχοληθούν μόνο με την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα διοχετευτεί στο Αφγανιστάν δεν μπορεί να πείσει κανέναν, αφού είναι γνωστό ότι όλες οι εγκληματικές επιδρομές των τελευταίων χρόνων καλύφθηκαν από τον μανδύα των «ανθρωπιστικών αποστολών».

Οσον αφορά στην κατάσταση στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ επιμένουν ότι οι βομβαρδισμοί, αλλά και οι χερσαίες επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν μέχρι τη σύλληψη, ή την εξόντωση του μουλά Ομάρ, ηγέτη των Ταλιμπάν. Στην ουσία πρόκειται για τη μεθοδική αποκατάσταση του ελέγχου όλων των περιοχών του Αφγανιστάν από τις δυνάμεις κατοχής, οι οποίες προς το παρόν είναι κυρίως αμερικανοβρετανικές, αλλά στη συνέχεια θα διευρυνθούν όσον αφορά στη σύνθεσή τους. Η μετατροπή του Αφγανιστάν σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους είναι ένα γεγονός αναμφισβήτητο και όλοι περιμένουν τώρα να μάθουν ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ