Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Υποσχέσεις χειραγώγησης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ κορυφώνεται ενώ ήδη υπολογίζεται ότι με επιστολική ψήφο ή σε κάλπες, ανάλογα με την πολιτεία, έχουν ψηφίσει σχεδόν 10,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι (ψήφοι που θα καταμετρηθούν στις 3 Νοέμβρη, μέρα των προεδρικών εκλογών).

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, από τη Φλόριντα που βρέθηκε αργά προχτές βράδυ, παίζει το «χαρτί» του ισχυρού ηγέτη που νίκησε και τον κορονοϊό και μάλιστα μοίραζε ...μάσκες και υποσχέσεις για «διανομή δωρεάν του εμβολίου». Επίσης, επιτέθηκε με τη φράση «στη φυλακή τα ζώα» αναφερόμενος σε διαδηλωτές που γκρέμισαν την Κυριακή τα αγάλματα 2 πρώην Προέδρων της χώρας στο Πόρτλαντ, βορειοδυτική πόλη των ΗΠΑ, όπου συνεχίζονται από το Μάη οι καθημερινές διαδηλώσεις κατά της ρατσιστικής βίας και των ανισοτήτων. Μάλιστα απέδωσε στον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, τον όρο «ριζοσπαστική αριστερά που επωφελείται από την πολιτική διαχείριση ηλιθίων».

Ο Τζο Μπάιντεν συνεχίζει με μικρές συγκεντρώσεις και εμφανίζεται ως δήθεν εναλλακτική απέναντι στην «ανεύθυνη και αποτυχημένη πολιτική Τραμπ». Στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να προηγείται 7 - 13 μονάδες, με την κόντρα ωστόσο να είναι αμφίρροπη σε πολλές πολιτείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ