Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
«Εσωτερικές σχέσεις» και Γερτρούδη

Από την ταινία του Γούντι Αλεν «Εσωτερικές σχέσεις»
Από την ταινία του Γούντι Αλεν «Εσωτερικές σχέσεις»
Το «κύκνειο άσμα» του Καρλ Ντράγιερ με την υπέροχη Γερτρούδη και οι «εσωτερικές σχέσεις» σε ένα δράμα με την υπογραφή του Γούντι Αλεν είναι οι ταινίες που αξίζουν, για να τραβήξουν την προσοχή μας απόψε.

«Εσωτερικές σχέσεις», σε σκηνοθεσία Γούντι Αλεν.

Οι τρεις κόρες μιας τυπικής μεσοαστικής οικογένειας αναστατώνονται όταν ο πατέρας τους Αρθουρ, ανακοινώνει ότι θα ζητήσει διαζύγιο από τη μητέρα τους Ιβ, προκειμένου να παντρευτεί την Περλ. Τώρα οι τρεις αδελφές πρέπει να σηκώσουν μόνες τους το βάρος της διαλυμένης ζωής της Ιβ, η οποία έχει καταρρεύσει ψυχολογικά, εξαιτίας του διαζυγίου. Ο πατέρας αρνείται να αναβάλλει το γάμο του. Ετσι η Ιβ εμφανίζεται στην τελετή και η βραδιά έχει τραγική κατάληξη. Αυτή είναι η ιστορία μιας ακόμα μοναδικής ταινίας του Γούντι Αλεν. Η πρώτη δραματική ταινία του, στην οποία παρουσιάζεται η εσωτερική αναταραχή που προκαλείται σε μια οικογένεια από τη στιγμή που ένα μέλος... λοξοδρομεί. Πρωταγωνιστούν: Ντάιαν Κίτον, Κριστίν Γκρίφιθ, Μάριμπεθ Χαρτ, Ρίτσαρντ Τζόρνταν, Τζέραλντιν Πέιτζ, κ.ά. (ΕΤ-1, 23.35)

«Γερτρούδη», σε σενάριο και σκηνοθεσία Καρλ Τέοντορ Ντράγιερ.

Μια εξαιρετική ταινία, ένα ψυχολογικό και υπαρξιακό δράμα δανικής παραγωγής, προβάλλεται σήμερα από την ΕΤ-3. Μια γυναίκα που αγάπησε, αλλά η δίψα της για έναν απόλυτο έρωτα, όπου θα αποτελεί το κέντρο του ενδιαφέροντος και ο άνδρας, που δε θα τη μοιράζεται με κανένα άλλο πάθος, θα την οδηγήσει στην ηθελημένη μοναξιά. Η Γερτρούδη θα εγκαταλείψει τον σύζυγό της, τη στιγμή που εκείνος να γίνει υπουργός. Φεύγει με έναν μουσικό, που πιστεύει ότι την αγαπά, αλλά συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να αφήσει τα πάντα για έναν άνδρα που καμαρώνει ότι, τελικά, την κατέκτησε σε μια ευχάριστη συντροφιά και, ταυτόχρονα, αρνείται να συνδεθεί πάλι με τον παλιό της εραστή, τον Γκάμπριελ, που προτίμησε τη λογοτεχνική καριέρα από εκείνη. Η Γερτρούδη είναι απόλυτη, ζητά: `Η όλα ή τίποτε και επειδή δεν μπορεί να τα έχει όλα, από έναν, προτιμά να μην έχει κανέναν. Γερασμένη πια, η Γερτρούδη κάνει τον απολογισμό της. Αναρωτιέται αν υπήρξε πολύ όμορφη. Οχι, αλλά αγάπησε. Ηταν νέα; Οχι, αλλά αγάπησε. Εζησε; Οχι, αλλά αγάπησε... Πρωταγωνιστούν: Νίνα Πενς Ρόντε, Μπεντ Ρόντε, Εμπε Ρόντε, Μπάαρντ Οβε, Αννα Μάλμπεργκ. (ΕΤ-3, 23.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ