Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ κρουστών

Νίκος Τουλιάτος
Νίκος Τουλιάτος
Ρυθμοί του κόσμου από την Αφρική, την Κούβα, την Αμερική, τη Μεσόγειο και την Ανατολή μέχρι την Ινδία θα πλημμυρίσουν για 9 βραδιές τις «Φωνές» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 9270628). Κρουστά και τύμπανα πάσης φύσεως συνομιλούν πάνω στους δρόμους της παράδοσης και τον έντεχνο αυτοσχεδιασμό, στο «4ο Φεστιβάλ Κρουστών», που διοργανώνεται στη μουσική σκηνή από τις 11-20 Γενάρη.

Η αυλαία θ' ανοίξει την Παρασκευή με τον Νίκο Τουλιάτο και την «Ηχόδραση», μια δημιουργική ομάδα κρουστών που πειραματίζεται με τα ηχοχρώματα των πάσης φύσεως κρουστών είτε γνωστών οργάνων είτε αντικειμένων που ηχούν. Ο αυτοσχεδιασμός και ο οργανωμένος ήχος είναι τα δυο στοιχεία που συνυπάρχουν δημιουργικά στην ομάδα που αποτελείται από τους Ν. Τουλιάτο, Κυριακή Τσακιρίδου, Βασίλη Γιαννάκογλου, Νικήτα Χάσογλου, Αννα Θύμιου, Τριαντάφυλλο Τσούρη. Ακολουθεί το Σαββατοκύριακο ένα διήμερο με το σύνολο κρουστών «Κρόταλα». Το σχήμα των Βαγγέλη Καρίπη, Πέτρου Κούρτη και Ανδρέα Παπά αποτελεί μια σύγχρονη άποψη για την εκτέλεση των παραδοσιακών κρουστών από την Ελλάδα και τις γύρω περιοχές. Οι τρεις μουσικοί με επιρροές από την Ανατολή, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Δύση εξερευνούν τους τρόπους, δρόμους και ρυθμούς της πιο αρχέγονης και άμεσης μουσικής έκφρασης, δίνοντας στα παραδοσιακά κρουστά ένα πλήθος νέων εκφραστικών δυνατοτήτων.

Ακολουθούν στις 15/1 οι «Ιμόλε» με αφροκουβανέζικα παραδοσιακά κρουστά, στις 16/1 ο Μιχάλης Κλαπάκης με τα «Δάχτυλα της Εκάτης», στις 17/1 ο Σόλης Μπαρκής με τους συνεργάτες του, στις 18/1 τα «Κρουστά της Τάκη», στις 19/1 ο Ινδός δεξιοτέχνης των τάμπλας Σανκάρ Λαλ με έλληνες κρουστούς και στις 20/1 οι Αλέκος Χρηστίδης και Βαγγέλης Καρίπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ