Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Συνεδριάζει σήμερα το Συντονιστικό των Σωματείων

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που οδηγούν τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τους εργαζόμενους στην απόλυση και την ανεργία, ζητά το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» ΛΑΡΚΟ ενόψει της συνεδρίασης του Συντονιστικού των Σωματείων, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη.

Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ συζητήθηκαν στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας. Το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, με την πρόσφατη επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση, τον δεκάμηνο μέχρι τώρα αγώνα τους και την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που δέχτηκαν, στάθηκαν απέναντι στην κυβέρνηση και πέτυχαν να περιορίσουν τις περικοπές στις αποδοχές τους, να αποτρέψουν απολύσεις και διαθεσιμότητες, να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, να βάλουν εμπόδια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να προκηρυχθεί άμεσα η δεύτερη 24ωρη απεργία που αποφασίστηκε με κάλπη και μαζική συμμετοχή στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση και να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές αγώνα. Ζήτησε εξηγήσεις από την πλειοψηφία για τους λόγους που δεν έχει προκηρυχθεί η απεργία μέχρι σήμερα, κάνοντας λόγο για κωλυσιεργία, ενώ επισήμανε ότι το ΔΣ του Σωματείου δεν έδωσε τη μάχη για την προετοιμασία της προηγούμενης κινητοποίησης με όλες του τις δυνάμεις.

Τόνισε επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τσιμπήσουν από το τυράκι του «αντικοινωνικού πακέτου» που τάζει η κυβέρνηση και το οποίο αποτελεί «διαβατήριο ανεργίας», προσθέτοντας πως όλο το προηγούμενο διάστημα κυβέρνηση και εκκαθαριστής αποπροσανατόλιζαν και καθησύχαζαν τους εργαζόμενους, για να οδηγήσουν τελικά τη ΛΑΡΚΟ στο «λουκέτο», τους εργαζόμενους στην απόλυση και τις τοπικές κοινωνίες στο μαρασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ