Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά σε εκκοκκιστήριο στη Βοιωτία

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χτες σε αποθηκευτικό χώρο εκκοκκιστηρίου βάμβακος, στη δημοτική ενότητα Βαγίων της Βοιωτίας. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης για τη φωτιά στο εκκοκκιστήριο, το οποίο βρίσκεται στην παλαιά Εθνική οδό Αθήνας - Λιβαδειάς. Δύναμη 22 πυροσβεστών με 9 οχήματα έσπευσε στο σημείο καταφέρνοντας να περιορίσουν την πυρκαγιά σε τμήμα του αποθηκευτικού χώρου. Σχεδόν έξι ώρες μετά την έναρξη του συμβάντος, η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίγονταν δεμάτια με βαμβάκι και γι' αυτό θα χρειάζονταν αρκετές ώρες μέχρι να γίνει πλήρης κατάσβεση. Τελικά το μεσημέρι η φωτιά ελέγχθηκε μερικά.

Πυρκαγιά ξέσπασε χτες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προσήλι του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας. Η φωτιά έκαιγε σε απόσταση από τα όρια του οικισμού Πόρτο Γερμενό και σε σημείο που υπάρχουν διάσπαρτες κατασκευές και κατοικίες, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα γι' αυτές. Κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ελικόπτερο.

Πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί και σε δασική έκταση στην περιοχή Στυρέων του δήμου Καρύστου, στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ήταν μακριά από κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούσαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ