Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πάρτε τώρα πίσω το αντεργατικό τερατούργημα!

Την αυτονόητη απαίτησή τους να πάρει η κυβέρνηση εδώ και τώρα πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, που περιλαμβάνει 10ωρη εργάσιμη μέρα, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, νέα εμπόδια στην απεργία, στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, δυναμώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ήδη κινούνται σε τροχιά απεργιακής προετοιμασίας.

Η κυβέρνηση θέτει σε ισχύ νέο lockdown για τις τρεις τουλάχιστον επόμενες βδομάδες, ενώ συνεχίζει να απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες τις διεκδικήσεις των σωματείων για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος, των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, δεν κρύβει τα σχέδιά της να εκμεταλλευτεί την έξαρση της πανδημίας και τα έκτακτα μέτρα για να «τρέξει» τα αντεργατικά της σχέδια.

«Εχουμε μια σειρά από εμβληματικά νομοσχέδια τα οποία πρέπει να ψηφιστούν, κάποια από αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί και πριν από τα Χριστούγεννα», διαμήνυσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας προχτές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε πως «σε καμία περίπτωση» δεν πρέπει να ανασταλεί το «μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης λόγω Covid».

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα στέλνουν σαφές μήνυμα πως το αντεργατικό νομοσχέδιο αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους, η κατάθεσή του εν μέσω των περιοριστικών μέτρων ισοδυναμεί με μέγιστη πρόκληση και η απάντηση θα δοθεί ισχυρή, με απεργιακό συναγερμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ