Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
«Πρόβα τζενεράλε» για το παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης

Καταγγελίες από συνδικάτα και συνδικαλιστές

Την αντίθεσή τους στη νέα κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, με την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, εκφράζουν συνδικάτα και συνδικαλιστές του Δημοσίου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αντιπαλέψουν το μέτρο αυτό με κάθε τρόπο. Να σημειωθεί ότι την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που θεσμοθετεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια συνολικά στο Δημόσιο.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία - παρωδία για αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και επισημαίνει ότι «σε συνέχεια της κας Κεραμέως, που πρώτη προσπάθησε να εφαρμόσει την ηλεκτρονική ψήφο στους εκπαιδευτικούς αλλά η αποχή του κλάδου από τη διαδικασία, που ξεπέρασε το 90%, έδωσε το πρώτο δυνατό χαστούκι στον "εκσυγχρονισμό" των συνδικαλιστικών ελευθεριών που επιχειρεί η κυβέρνηση, έρχεται με νόμο ο κ. Θεοδωρικάκος να τσακίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα ώστε να μπορεί το κράτος να παρεμβαίνει στη λειτουργία και τη δράση των σωματείων».

Ακόμα σημειώνει ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι τα προεόρτια επέκτασής της «στις Γενικές Συνελεύσεις, στην απόφαση για τη λήψη απεργίας και στις εκλογές των σωματείων. Εντάσσεται σε ένα σχέδιο που ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια, με την ψήφιση του νόμου για την παρεμπόδιση του δικαιώματος στην απεργία (Αχτσιόγλου - ΣΥΡΙΖΑ, 50%+1), τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις, αλλά και τον συνδικαλιστικό νόμο που προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας. (...) Αποτελεί μέρος του συνδικαλιστικού νόμου, που στόχο έχει να φιμώσει και τελικά να διαλύσει τη λειτουργία των μαχητικών συνδικάτων.

(...) Η ΔΑΣ ΟΤΑ δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιες διαδικασίες, ταφόπλακας του εργατικού κινήματος, και καλούμε όλες τις παρατάξεις να πράξουν το ίδιο όπως έκαναν οι Ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών. Καμία συμμετοχή, απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων. Μαζική αποχή».

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «με όχημα τον κορoνοϊό και αφού δεν θέλουν να επιλύσουν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην εργασία, προσπαθούν με "ζήλο" να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στη συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες, γιατί φοβούνται την πάλη των εργαζομένων και τη ζωντανή συζήτηση και διαπάλη».

Την ηλεκτρονική ψηφοφορία καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας καθορίζουμε τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας σε όλα τα επίπεδα, και δεν θα δεχτούμε τέτοιες απαράδεκτες αντεργατικές ρυθμίσεις. Ο δρόμος του αγώνα και της απόρριψης τέτοιων σχεδιασμών και ρυθμίσεων και η προετοιμασία απεργιακής κινητοποίησης είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τα σωματεία μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ