Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξάρθρωση κυκλώματος δουλεμπόρων

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα προχώρησε το Λιμενικό στην Κω. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 6 αλλοδαποί, από την Τουρκία και τη Συρία, και 4 Ελληνες, ενώ αναζητείται ακόμα ένας αλλοδαπός. Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται, σύμφωνα με το Λιμενικό, να είναι ένας από τους ημεδαπούς συλληφθέντες, 39 ετών, όπως και ο αλλοδαπός που αναζητείται.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί στην πόλη της Κω, κοντά στο λιμάνι, και ως μέλη της συμμορίας 4 Ελληνες - ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών - και ένας 25χρονος αλλοδαπός.

Ο 35χρονος Ελληνας και ο 25χρονος αλλοδαπός φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από την Τουρκία στην Κω, στη συνέχεια για τη διευκόλυνση μετακίνησής τους μέσα στο νησί ο 29χρονος και η 48χρονη εξασφάλιζαν κατάλυμα σε ξενοδοχεία τους, ενώ από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο 39χρονος ημεδαπός είχε το ρόλο του επικεφαλής και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών του κυκλώματος. Επίσης, κατά τη διενέργεια έρευνας σε ιδιοκτησία της 48χρονης εντοπίστηκαν τρεις ανήλικοι αλλοδαποί. Το Λιμενικό ερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της σπείρας της Κω και σε άλλα σημεία, όπως επίσης τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ