Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Παραμονή με αλληλοδεσμεύσεις

«Τέλος καλό, όλα καλά (;)» στο τριήμερο σίριαλ Σάντος. Τα πολύωρα παζάρια οδήγησαν σε συμφωνία και ο Πορτογάλος ξαναπιάνει δουλιά. Παρότι αμφότερες οι πλευρές δίνουν λεπτομέρειες με το... σταγονόμετρο, την επανένωση έφερε ο σαφής (και εκ νέου νομικά κατοχυρωμένος σε συμφωνητικό) διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, ρόλων, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.

Μερικά απ' αυτά: Ο Σάντος εξασφάλισε πως θα είναι το απόλυτο αφεντικό στο αγωνιστικό τμήμα, καλυπτόμενος με συγκεκριμένη ρήτρα ότι δε θα εξωθηθεί σε παραίτηση. Από την άλλη, ο Ψωμιάδης απέσπασε συγκατάθεση του τεχνικού για θεαματικό μετρίασμα σε δηλώσεις και συνεντεύξεις, καθώς επίσης και δέσμευση πως δε θα υπάρξει άλλη παραίτηση. Ολα βέβαια με χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι...

Τόσο λοιπόν από την εξέλιξη της υπόθεσης, όσο και από τις δηλώσεις, το θέμα (προς το παρόν) θεωρείται λήξαν. `Η, σωστότερα, εξωραΐστηκε. Γιατί οι απόψεις και ο χαρακτήρας των «αντιμαχομένων» δεν αλλάζουν... Απλά οι συγκυρίες και το κοινό συμφέρον (που εξυπηρετείται μέσω των επιτυχιών της ΑΕΚ, για τις οποίες βασικό συστατικό είναι η ηρεμία) παραγκώνισαν τις διαφορές. Επισφράγισμα της προσπάθειας η... ισοπαλία στις εντυπώσεις. Με τις ανακοινώσεις τους Ψωμιάδης-Σάντος φρόντισαν να αλληλοϊκανοποιηθούν. Εκαναν λόγο για «εκατέρωθεν διευκρινίσεις και επεξηγήσεις», με τις οποίες «απεκατεστάθησαν οι σχέσεις συνεργασίας των δύο πλευρών. Είναι δεδομένο ότι την υποβολή της παραίτησης στη διάθεση της διοίκησης την προκάλεσαν δηλώσεις που έγιναν, οι οποίες μπορούσαν να ερμηνευτούν ότι έθιγαν το επαγγελματικό κύρος-ικανότητα και αξιοπρέπεια του προπονητή, παρότι όπως αποδείχτηκε δεν ήταν αυτή η πρόθεσή τους. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν». Επιπλέον ο Σάντος υποστήριξε: «Αν έφευγα είχα αποδεχτεί να δεσμευτώ και νομικά ότι δε θα παρέχω τις υπηρεσίες μου σε άλλη ελληνική ομάδα, όχι μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αλλά και για την επόμενη».

Αργότερα ο Πορτογάλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πρόσθεσε: «Δεν είναι τώρα η στιγμή για κουβέντες αλλά για σοβαρότητα και ηρεμία. Δεν υπόσχομαι πολλά πράγματα, γιατί τις υποσχέσεις τις παίρνει ο άνεμος. Μαζί με τους παίκτες, που έδειξαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την ΑΕΚ τα συναισθήματά τους, πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να μεγαλώσουμε την ομάδα όσο γίνεται περισσότερο. Η κίνηση των φιλάθλων ήταν πολύ σημαντική, δεν ήταν όμως αρκετή για να με κρατήσει στην ομάδα. Αν εγώ δεν είχα τη διάθεση να παραμείνω στην ΑΕΚ δε θα με κρατούσε μόνο ο κόσμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ