Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Καταγγέλλει αντεργατικούς σχεδιασμούς της «Coca - Cola»

Τις αποφάσεις της διοίκησης της πολυεθνικής «Coca - Cola» στην Ελλάδα που εργολαβοποιούν μια από τις δραστηριότητές της, επιφέροντας νέο πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η πολυεθνική, «θέλοντας να κεντρικοποιήσει το οικονομικό της τμήμα, σχεδιάζει τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη αφαιρώντας τις συγκεκριμένες εργασίες από τις εγκαταστάσεις της σε όλη την Ελλάδα. Η λειτουργία του νέου τμήματος στη Θεσσαλονίκη θα ανατεθεί σε εργολαβική εταιρεία, της οποίας οι εργαζόμενοι δεν θα θεωρούνται εργαζόμενοι της COCA- COLA, δεν θα καλύπτονται από την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ό,τι αυτή προβλέπει. Στο νέο τμήμα υποχρεώνει να μεταφερθούν εργαζόμενοι που αυτήν τη στιγμή εργάζονται στην COCA-COLA στα αντίστοιχα τμήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα!».

«Συνάδελφοι απ' όλη την Ελλάδα που εργάζονται ορισμένοι για περισσότερο από δέκα χρόνια στην επιχείρηση καλούνται, με το πιστόλι στον κρόταφο, να ανατρέψουν όποιον σχεδιασμό είχαν κάνει γι' αυτούς και τις οικογένειές τους, υποκύπτοντας στα σχέδια της εργοδοσίας για ευέλικτο και φθηνό εργατικό προσωπικό», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Καλεί τους εργαζόμενους «να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, να έρθουν σε επαφή με το επιχειρησιακό σωματείο και με τα κλαδικά συνδικάτα», διεκδικώντας: Να μην ξεσπιτωθεί κανένας εργαζόμενος. Να απορροφηθεί σε άλλη παρόμοια εργασία στην εγκατάσταση που εργάζεται αυτήν τη στιγμή. Να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη μόνο αν το επιθυμεί ο ίδιος και εφόσον εξασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες γι' αυτήν τη μεταφορά. Η πρόταση να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην εταιρεία και τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου που εμπλέκονται με τις εγκαταστάσεις της COCA-COLA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ