Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΣ ΠΟΘΑ
«Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας»

«Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας», τονίζει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος.

Η ανακοίνωση στέκεται στις εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού. «Στη Λυρική έχουμε απόλυση συναδέλφου χορευτή. Εχουμε καταγγελίες για μεγάλες εταιρείες παραγωγής στα σίριαλ», αναφερόμενη στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί, η οποία θέτει «σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων. Στο Εθνικό Θέατρο βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια έμμεσης καταστρατήγησης των κατακτήσεων που είχαμε στο Θέατρο όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής καλεί τους μουσικούς να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με πολύ χειρότερους όρους». Μάλιστα, όπως σημειώνεται το επιχείρημα που χρησιμοποιείται, πως «"δεν είναι μόνιμοι συνεργάτες του Θεάτρου" ανοίγει τον δρόμο για συνολική κατάργηση της σύμβασης, αφού αυτό αφορά και τους ηθοποιούς».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει το προεδρείο της ΠΟΘΑ, που στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα «καλεί να συζητήσουμε γενικά και αόριστα έναν χαρτοπόλεμο αιτημάτων και γενικά και αόριστα για μια απεργία που δεν θέλει κανείς από την πλειοψηφία τους να κάνει ή να οργανώσει. Τα Σωματεία μας δεν είναι για να διαχειριστούν την απελπισία μας, αλλά για να οργανώσουν τους αγώνες μας απέναντι σε εργοδοσία και κυβερνήσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ΔΑΣ ΠΟΘΑ απαιτεί:

«-- Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να φτιαχτούν ΜΕΘ με ευθύνη του κράτους! Να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές και όχι να επιδοτούνται με ζεστό χρήμα.

-- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας για ασφάλεια και υγιεινή σε χώρους εργασίας, αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, επίταξη 2.000 τουριστικών λεωφορείων που δεν χρησιμοποιούνται.

-- Καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις στο όνομα της πανδημίας.

-- Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, να παρθούν μέτρα στήριξης και επιβίωσης για όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες και μισθωτούς ή ανέργους. Μέτρα συγκεκριμένα που έχουν διατυπωθεί σε αποφάσεις και ανακοινώσεις των σωματείων.

-- Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 26/11. Να μη γίνει καμία πρόβα, κανένα γύρισμα. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που ζουν στην ίδια κατάσταση με εμάς.

Το ΔΣ της ΠΟΘΑ άμεσα να πάρει θέση για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα τηλεοπτικά γυρίσματα, στο Εθνικό Θέατρο και στο Μπαλέτο της Λυρικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ