Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Απάντηση στα δημοσιεύματα περί επίθεσης των ΗΠΑ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Ο Χοσεΐν Ντεγάν, σύμβουλος του Ιρανού ανώτατου Σιίτη ιερωμένου Αλί Χαμενεΐ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στο πρακτορείο ΑΡ, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε επίθεση των ΗΠΑ στην Ισλαμική Δημοκρατία θα πυροδοτήσει έναν γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Αφορμή έδωσαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε συγκαλέσει πριν λίγες μέρες στον Λευκό Οίκο σύσκεψη με αρμόδιους υπουργούς και συμβούλους ασφαλείας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο επίθεσης σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

«Δεν χαιρετίζουμε μία κρίση. Δεν καλωσορίζουμε τον πόλεμο. Δεν επιδιώκουμε να τον προκαλέσουμε!», είπε ο Ντεγάν, διευκρινίζοντας πως η ιρανική ηγεσία δεν είναι πρόθυμη για διαπραγματεύσεις δίχως νόημα. Ο 63χρονος αξιωματούχος, που θεωρείται υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές (18/6/21), αναφερόταν σε πρόσφατες δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει πως είναι πρόθυμος να επαναφέρει τις ΗΠΑ στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση πως το Ιράν θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Νωρίτερα, χτες, οι «Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης» παρουσίασαν ένα ιρανικής κατασκευής ελικοπτεροφόρο πλοίο, το οποίο θα έχει δυνατότητα να μεταφέρει εκτός από στρατιωτικά ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και εκτοξευτήρες πυραύλων. Το σκάφος ονομάζεται «Αμπντολάχ Ρουντάκι» από το όνομα αποβιώσαντος διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν και έχει μήκος 150 μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ