Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιδεινώνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, όπου καθημερινά οι υγειονομικοί παλεύουν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες νοσηλείας. Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται περισσότεροι από 2.000 ασθενείς με κορονοϊό, σε σύνολο περίπου 4.000 πανελλαδικά.

Η κυβέρνηση όμως, αντί να επιτάξει εδώ και τώρα τις ιδιωτικές κλινικές, προετοιμάζει διακομιδές με τρένα και C-130. Ετσι, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης έχει φτάσει μια αμαξοστοιχία με 6 βαγόνια, που εφόσον διαμορφωθούν (αδειάσουν από τον εξοπλισμό τους) θα μπορούν να μεταφέρουν ασθενείς με φορεία - κάψουλες σε νοσοκομεία της Αττικής, 30 με 40 σε κάθε δρομολόγιο.

Οι κλίνες ΜΕΘ-covid και οι κλινικές νοσηλείας covid αρχίζουν να φρακάρουν, με τις ΥΠΕ να ...καθησυχάζουν ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια δημιουργίας απλών κλινών νοσηλείας covid, με εκκένωση επιπλέον κλινικών άλλων παθήσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και περισσότεροι από 150 σταθεροί αναπνευστήρες που θα διατεθούν στις αίθουσες χειρουργείων και ανάνηψης που καθημερινά μετατρέπονται πρόχειρα σε ΜΕΘ-covid.

Ομως φαίνεται ότι η επιθετική αύξηση των εισαγωγών στις κλινικές και στις ΜΕΘ-covid για άλλη μια φορά τους διαψεύδει.

Ετσι μετά το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», φαίνεται ότι μετατρέπεται και επισήμως σε μίας νόσου το «Ιπποκράτειο», με 380 κλίνες covid, από τις οποίες οι 240 είναι ήδη κατειλημμένες. Γεμάτα είναι και τα 20 κρεβάτια ΜΕΘ-covid. Παραμένουν κάποιες χειρουργικές κλινικές που έχουν συμπτυχθεί σε έναν όροφο και ελάχιστα κρεβάτια στην κλινική μεταμοσχεύσεων.

Το ΑΧΕΠΑ φρακάρει, αφού γεμίζουν η μία κλινική μετά την άλλη και οι ΜΕΘ-covid παραμένουν με 100% πληρότητα. Στην 24ωρη εφημερία του που ολοκληρώθηκε χτες το πρωί, εισήχθησαν 90 θετικά περιστατικά και 20 ύποπτα. Συνολικά νοσηλεύει περισσότερους από 230 ασθενείς με κορονοϊό.

Αντίστοιχα και το «Παπανικολάου», που ψάχνει να αδειάσει κι άλλες κλινικές (Παθολογική κ.ά.) για να προετοιμαστεί για την επόμενη εφημερία.

Την ίδια ώρα, από όλα σχεδόν τα νοσοκομεία που εφημερεύουν με συνεπικούρηση των ιδιωτικών κλινικών, έρχονται πληροφορίες ότι «κοστουμαρισμένοι» κύριοι των ιδιωτικών κλινικών, ακόμη και αυτή την ώρα, κάνουν διαλογή των περιστατικών που θα δεχτούν, επιλέγοντας τα πιο «ανώδυνα» και με λιγότερους μολυσματικούς κινδύνους.

Κρούσματα σε γηροκομεία

Στο μεταξύ, σε ΑΧΕΠΑ και «Ιπποκράτειο» μεταφέρθηκαν και οι 13 ηλικιωμένοι από το γηροκομείο της Πολίχνης που βρέθηκαν θετικοί και χρειάστηκε να νοσηλευτούν, καθώς παρουσίασαν υψηλό πυρετό. Συνολικά στο γηροκομείο της Πολίχνης στο δήμο Παύλου Μελά εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό 17 από τους περίπου 50 τρόφιμους και 3 εργαζόμενοι.

Επίσης, με αφορμή τα 11 κρούσματα σε τροφίμους του γηροκομείου της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου στην περιοχή της Σιντικής, η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ σημειώνει ότι για άλλη μια φορά «επιβεβαιώνεται η γύμνια της κυβέρνησης, της Αντιπεριφέρειας, των δήμων, στην πρόληψη, στην έγκαιρη εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας στις κλειστές δομές του νομού».

Τέλος, στην Πιερία, σε μια από τις πολλές περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δεν έχουν σταλεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ για μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και όσοι εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα να πρέπει να κλείνουν ραντεβού για να εξυπηρετηθούν μετά από αρκετές μέρες από τα Κέντρα Υγείας και το νοσοκομείο της Κατερίνης. Μαζικά τεστ τώρα απαιτεί η ΚΟΒ Υγείας της ΤΟ Πιερίας του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνθήκες του περασμένου Νοέμβρη διαμορφώνονται πάλι στα νοσοκομεία (2021-04-02 00:00:00.0)
«Εμφραγμα» με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και εκατοντάδες εισαγωγές καθημερινά (2021-03-18 00:00:00.0)
Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας (2020-12-01 00:00:00.0)
Πεθαίνει κόσμος, αλλά το υπουργείο Υγείας τα βλέπει όλα καλά! (2020-11-28 00:00:00.0)
Κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης από τους υγειονομικούς (2020-11-12 00:00:00.0)
«Φρακαρισμένα» τα νοσοκομεία, μετατρέπονται γρήγορα σε μονάδες της μιας νόσου (2020-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ