Σάββατο 21 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 22 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή της διεκδίκησης

Δήλωση του Χρήστου Καραχρήστου, γενικού γραμματέα της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ)

Βρισκόμαστε ήδη 8 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, με την αντοχή του δημόσιου συστήματος Υγείας να δοκιμάζεται καθημερινά. 8 μήνες που η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν τη ζωή και την υγεία του λαού ως κόστος. Στην άλλη μεριά, οι υγειονομικοί πράξαμε το καθήκον μας με αυταπάρνηση, μέσα στις δημόσιες δομές Υγείας στην περίθαλψη ασθενών, ταυτόχρονα με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις, με στόχο τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Σε αυτές τις κινητοποιήσεις εισπράξαμε την αμέριστη συμπαράσταση όλου του λαού στα δίκαια αιτήματά μας, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη είναι ουσιαστικό στοιχείο μεταξύ των εργαζομένων και οικοδομείται στην πάλη με κοινά αιτήματα και στόχους.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστούν πιο δυνατά τα αιτήματα για μαζικές προσλήψεις, επίταξη της ιδιωτικής Υγείας, μέτρα σε ΜΜΜ, χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης. Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η αντίθεση των υγειονομικών στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς και στο όργιο της κρατικής καταστολής που απευθύνεται σε όποιον σηκώνει ανάστημα μπροστά σε αυτήν την πολιτική. Για άλλη μια φορά, οι υγειονομικοί πρέπει να πράξουμε το καθήκον μας. Η απεργία στις 26 Νοέμβρη είναι ένας ακόμα αγωνιστικός σταθμός στην πάλη που δίνουμε μαζί με τους ασθενείς και όλο τον λαό για την υγεία και τα δικαιώματά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ