Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Απαίτησαν μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Από τη χτεσινή συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας
Με κύριο αίτημα να παρθούν μέτρα για την ισότιμη εκπαίδευση των μαθητών στην τηλεκπαίδευση και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν, χτες το πρωί, σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση είχε απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης» και ανταποκρίθηκαν οι ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης», «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Μ. Παπαμαύρος».

Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν την κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας ότι δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο όλο αυτό το διάστημα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή και γι' αυτό έφτασαν στο σημείο να τα κλείσουν. Επιπλέον, δεν φρόντισαν να διασφαλίσουν και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, παρότι αυτή πλέον αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να κρατήσουν επαφή τα παιδιά με τη μαθησιακή διαδικασία.

Οι Σύλλογοι απαίτησαν να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (τάμπλετ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γρήγορο internet). Επίσης, ζήτησαν να υπάρξει αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των δημόσιων σχολείων, μέσα στα οποία πρέπει να οργανωθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσους εκπαιδευτικούς δεν μπορούν από τα σπίτια τους. Ακόμα, διεκδίκησαν να είναι ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τα μέσα που επιλέγονται, να γίνονται τα μαθήματα τις πρωινές ώρες και να υπάρξει μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις.

Να σημειωθεί, πάντως, πως για μία ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των σωματείων και να ακούσει τα αιτήματά τους. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί τις δαπάνες των δήμων για την αγορά τάμπλετ ή καρτών sim για δωρεάν χρήση δεδομένων δαπάνες covid, με αποτέλεσμα να καλεί σε περικοπές όσους σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε τέτοιες αγορές.

Οι εκπαιδευτικοί, από την πλευρά τους, κατήγγειλαν τη στάση του υπ. Παιδείας και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Διεκδικήσεις και από τους γονείς

«Για γερά νεύρα και όχι για το σύνολο των μαθητών» είναι η τηλεκπαίδευση στα παιδιά του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, αναφερόμενη στα έντονα προβλήματα που παρατηρήθηκαν την περασμένη βδομάδα και δοκιμάζουν την υπομονή εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Η Ομοσπονδία, αφού καταγγέλλει ότι στο μεσοδιάστημα από την άνοιξη και μετά δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, ώστε να υποστηριχτεί στοιχειωδώς κάποια μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ζητά από την κυβέρνηση έστω και τώρα να ικανοποιήσει τα αιτήματα για τεχνολογικό εξοπλισμό με ευθύνη του κράτους, όχι απουσίες σε μαθητές που αδυνατούν να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, ενίσχυση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, να μην αφαιρείται άδεια από τους εργαζόμενους γονείς. Επίσης θέτει μια σειρά αιτήματα για στήριξη των ειδικών σχολείων που παραμένουν ανοιχτά, αλλά και για τις οικογένειες που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω υποκείμενων νοσημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ