Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Πιο έτοιμα τα φαβορί στην επανέναρξη

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι και παρέμεινε στην κορυφή

INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι και παρέμεινε στην κορυφή
Τα φαβορί έδειξαν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας στην 9η αγωνιστική της Super League 1, πρώτη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τους διεθνείς αγώνες. Από τα αποτελέσματα ξεχωρίζουν οι νίκες του Ολυμπιακού (στο ντέρμπι «αιωνίων») και του Αρη στο Αγρίνο, οι οποίες τους διατήρησαν στην κορυφή. Στο κατόπι τους βρίσκονται ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, νικώντας ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό. Σε αντίθεση με τη γενική φετινή εικόνα τους, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, όπου και σημείωσαν το γκολ που έμελλε να είναι το νικητήριο, με σκόρερ τον Φορτούνη στο 21'. Η εικόνα του ντέρμπι άλλαξε μετά το 60', με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τα «ηνία» και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες με τους Μαουρίτσιο και Μακέντα, χωρίς τελικά να ισοφαρίσει, ενώ προστέθηκε στους «πράσινους» και το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Σαβιέρ.

Ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή παραμένει ο Αρης μετά το «διπλό» στο Αγρίνιο, 1-0 επί του Παναιτωλικού, 6η νίκη του σε 7 αγώνες - το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε ο Μπρούνο Γκάμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 18'.

Μετά από μέτρια εμφάνιση και με μπόλικο άγχος, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Οι αξιόμαχοι Γιαννιώτες προηγήθηκαν με τον Εραμούσπε στο 31', ισοφαρίστηκαν στο 53' από το γκολ του Σβιντέρσκι και παρότι από το 57' έπαιζαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του σκόρερ τους, κρατούσαν το βαθμό της ισοπαλίας μέχρι και τις καθυστερήσεις. Τότε όμως ο ΠΑΟΚ, που ειδικά μετά την αποβολή πίεζε ασφυκτικά, «λυτρώθηκε» με σκόρερ τον Ελ Καντουρί.

Πλούσιο σε φάσεις ήταν το ματς στη Ριζούπολη ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ΑΕΛ (δεν έγινε στο ΟΑΚΑ, λόγω εργασιών), με την «Ενωση» να επικρατεί πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 4-1. Το πρώτο ημίχρονο παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν και οι δύο ομάδες δεν είχε τέρματα, αυτό όμως άλλαξε στην επανάληψη. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 57', η Λάρισα όμως ισοφάρισε στο 67' με τον Σπαρβ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι «φόρτσαραν» και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντιπάλων τους έφτασαν στη νίκη με γκολ των Ανσαριφάρντ (71'), Σιμόες (79') και Γαλανόπουλου (89'), το κόστος όμως ήταν ο τραυματισμός του Λόπεζ, ενώ και ο Ανσαριφάρντ ένιωσε ενοχλήσεις. Η ήττα της ΑΕΛ οδήγησε στην παραίτηση του τεχνικού της, Μιχάλη Γρηγορίου.

Χορταστικοί σε θέαμα και γκολ αγώνες έγιναν στη Φθιώτιδα και στο Περιστέρι, όπου Λαμία - Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης αντίστοιχα ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Στον Βόλο ο ΟΦΗ πήρε επιβλητικό διπλό επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 4-1.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός (2) 19, Αρης (2) 19, ΠΑΟΚ (1) 18, ΑΕΚ (2) 16, Βόλος (1) 12, Ατρόμητος 12, Αστέρας Τρίπολης (2) 11, ΠΑΣ Γιάννινα 9, Παναθηναϊκός 9, ΟΦΗ 9, ΑΕΛ (2) 5, Απόλλων Σμύρνης (2) 4, Παναιτωλικός 4, Λαμία (2) 2.

Σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων που χρωστάει κάθε ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ