Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κάλεσμα από το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών

Τετρακόσιοι τραγουδιστές υπογράφουν, μέχρι στιγμής, την επιστολή του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών, ζητώντας να πάψει να υπάρχει ζωντανή μουσική στην ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο (είτε πρόκειται για ζωντανές εκπομπές είτε για δημιουργία περιεχομένου, streaming κ.τ.λ.) χωρίς να εξασφαλίζεται ότι θα αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν.

Το Σωματείο σημειώνει ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή «πρακτικά νεκρή για το τραγούδι». Ενδεικτικά αναφέρει την απαξίωση της δισκογραφίας, την εκμηδένιση των εσόδων από το πνευματικό δικαίωμα και πλέον και την απουσία ζωντανών εμφανίσεων. Καταγγέλλει ακόμα την απουσία της κυβέρνησης και ολοκληρωμένων μέτρων στήριξης.

Το Σωματείο τονίζει ότι κάθε τραγουδιστής θα πρέπει να αποζημιώνεται για κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση, αλλά και όταν τραγουδά ζωντανά στο ραδιόφωνο. Ζητά να θεσμοθετηθούν μια ελάχιστη αμοιβή που θα προβλέπεται για τους μουσικούς, τους τεχνικούς, τους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς, αλλά και για τους δημιουργούς ή τους συγγενείς τους όταν γίνονται αφιερώματα σε αυτούς, καθώς και ένα συμβολικό ποσό που θα πηγαίνει στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου προκειμένου να ενισχυθούν όσοι έχουν ανάγκες που δυσκολεύονται να καλύψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ